İZ GAZETE- İz Televizyonu'nda yayınlanan 'Vedat Araz ile Kent ve Sanat' programının bu haftaki konuğu İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, ve sanatçı Murat Mengirkaon özel açıklamalarda bulundu.

Işık, sözlerine kent konseyinin işlevini anlatarak başladı. Işık, "Sivil toplumun günlük yaşamla ilgilenmesi gereken her şeyin içinde yer almaya çalışıyoruz ve haklarımızı geliştirmeye yönelik araştırma ve çözümlerle yol almaya çalışıyoruz. Buna en büyük örneklerden biri İstanbul Sözleşmesidir. Şu an oldukça olumsuz görüşler gündemde. Toplumsal cinsiyet kavramına karşı çıkmakla bir eleştiri var, biz diyoruz ki farklı ama eşit olabiliriz. Aynı olmak eşit olmaktan faklı bir durumdur. Bir de karar verme hakları ile ilgili bir sorun var. Pek çok sorun bunun arkasında sıralanabilir. İstanbul Sözleşmesi hiçbir aile içi şiddeti olumlu görmez. Sadece kadınlar olarak değil kent konseyi içinde yer alan herkesi İstanbul Sözleşmesine sahip çıkmayı devam ediyoruz" dedi. Işık ayrıca diğer kadın konseyleri ile nasıl işbirliği yaptıklarını anlattı.

Işık, uzaktan eğitimin yeterli olmadığını çocuklar için çaba sarf ettiklerini ve krizle beraber gördükleri kırılmalar olduğunu da açıkladı. Işık, örneğin yabancı uyruklu çocukların uzaktan eğitime kolay katılamayabildiklerini ve mülteciler ile ilgili bir rapor hazırladıklarını belirtti.

'ÇOK İYİ BİR SINAV VEREMEDİK'

Sanatçı Murat Mengirkaon pandemi sürecinde sanatçıların yaşadığı zorlukları dile getirerek, "Birkaç proje sunduk yerel yönetimlere ancak olmadı bunu bu sürecin yeni olmasına ve kimsenin hazırlıklı olmamasına bağlıyorum. Yani çok da iyi bir sınav vermedik. Sorunu derinden yaşayanların sorunla ilgili söz söyleme yetenekleri yok" ifadelerini kullandı. Mengirkaon, Büyükşehirin müzisyenlerle ilgili gıda yardımında bulunduğunu eklemeyi de unutmadı.

Editör: Haber Merkezi