Arkas’ın program sponsorluğunda yapılacak konserin ilk bölümünde Tuncay Yılmaz (keman), GustavRivinius (çello) ve Emre Elivar’dan (piyano) oluşan Arkas Trio,Şef Rengim Gökmen yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Beethoven’ın “Piyano, keman, çello & orkestra için Do Majör Konçertosunu ("TripleConcerto") seslendirecek. İlk seslendirilişi 1808’de yapılan eser başlangıçta sınırlı bir ilgi görse de günümüzde konser programlarının gözde eserlerinden biri olarak tanınıyor. Her biri dünya çapında solistlik kariyerine sahip üç virtüöz sanatçıdan oluşan Arkas Trio, yurt içinde ve dışında önemli konser salonları ve festivallerde verdikleri konserler ve yaptıkları kayıtlarla günümüzün en iyi Trioları arasında öne çıkıyor.

         Uluslararası İzmir Festivali’nin eşsiz konser mekânlarından biri olan Celsus Kütüphanesinde yapılacak konserin ikinci bölümünde, Şef Rengim Gökmen, yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile hocası Adnan Saygun’un Birinci Senfonisi’ni seslendirecek.Batılı eleştirmenlerin “Jean Sibelius Finlandiya için neyse Saygun da ülkesi için odur" dedikleri Saygun’un 1953’de yazdığı eser, bestecinin beş senfonisinin ilki olarak da önem taşıyor. Konserin biletlerini Biletix’ten almak mümkün.

         İzmir Büyükşehir Belediyesi konseri izlemek isteyen seyircileriçin Sabancı Kültür Sarayının yanından saat 18.00 – 18.30 arasında ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Otobüsler dönüşte yolcularını Konak Bahribaba Parkı’nda bırakacak.

Editör: Haber Merkezi