Aras Özgün ve Yiğit Eygi'den oluşan Odyø Vijul ile Burak Erdeniz, Hazal Bayar ve Talat Savaşkan'dan oluşan Expérience Limite, 'Dijital çağın konseri' olarak nitelendirebilecek bir canlı video performansı gerçekleştirdi.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Küçük Salon'daki bir saatlik gösterinin ilk bölümünde Odyø Vijul, Choronographs: Improvisations on Marey adlı performanslarında Etienne Jules Marey'in sinemanın öncülü olan görüntülerini, doğaçlama müzik ve kurgu eşliğinde başka bir zaman akışında ve başka bir teknolojik platformda yeniden yorumladı. Akıp giden siyah beyaz görüntüler izleyenleri büyülü bir atmosfere soktu. İkinci bölümde Expérience Limite, elektronik müzik eşliğinde siyah beyaz ve renkli görüntüleri ustaca harmanlayarak maddi, manevi, insani tüm değerleri büyük bir hızla yok eden tüketim toplumuna unutulmaz bir eleştiri sundu. Her geçen gün kendisini aşan ve yenileyen, çağdaş sanatın en aktif alanı video performansı sanatı, 24. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde limitleri zorlayan iki özel gösteri ile uluslararası bir sahnede izleyicisi ile buluşmuş oldu.

24. İzmir Avrupa Caz Festivali, 5 Mart 2017 Pazar günü İKSEV'de yapılacak Lindy Hop Dans Atölyesi ve 6 Mart 2017 Pazartesi günü AASSM Küçük Salonda yapılacak Triple Ace- Colours in Jazz konseri ile devam edecek.

Editör: Haber Merkezi