Karşıyaka Belediyesi sokak hayvanlarını özenle gözetiyor. İlçenin uygun olan yerlerine olağanüstü güzellikte kedi evleri yapıldı. Halk da benimsedi bunu. Karşıyaka'da hayvanlarla birlikte yaşamanın insanı mutlu eden güzelliği her yerde gözlemlenebiliyor. Kendi aralarında anlaşanların her biri belirli bir bölgenin sorumluluğunu üstlendi. Sabah kalkıp belirlenen yerlere mama ve su bırakıyorlar. Karşıyaka’da yaşayan Şadiye Şimşek, "Ben kedileri değil, kediler beni yaşatıyor" diyerek onlarla olan ilişkisini ortaya koyuyor.

Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi toplumsallaşmış bu gerçekten yola çıkarak 28 Nisan 2018 Cumartesi günü, saat 14.00'de Çarşı Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan "İnsana Hüzün, İnsana Ağıt, Kedilere Destan" etkinliği düzenliyor. Etkinlik editörü, şair, eğitimci yazar Veysel Çolak yaptığı açıklamada, "Bu etkinlikte Einstein'in 'Eğer arılar ölürse sonraki yıllarda insanlar da ölür' sözü anımsatılacak. Bu bakış açısıyla, doğadaki bütün canlıların hayatı dengelediğine, her bir canlının dünyadaki hayatın sürdürülebilir olmasına olan katkısına dikkat çekilecek" dedi.

Söz konusu etkinliğin odağında yer alan hukukçu, araştırmacı yazar, şair Veysel Gültaş'ın "Tefo İle İnsan" adlı kitabı tanıtılacak ve imza töreni yapılacak. Veysel Gültaş, hukukçu kimliğiyle yapacağı konuşmada hayvan hakları konusuna açıklık getirecek. Yazar Eyüp Bülent Yardımcı ise kedilerin gözüyle insanı anlatacak.

Şiir Atölyesi katılımcıları kedi konulu/temalı şiirler sunacak. Kedilerin güzelliğini anımsatan, Aslıhan Tüylüoğlu'nun hazırladığı bir de slayt gösterisi yapılacak. Etkinlik halka açık ve ücretsizdir.

Editör: Haber Merkezi