İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) Kurtuluş Savaşı'nın hemen ardından Gazi M. Kemal Atatürk'ün talimatıyla 17 Şubat-4 Mart 1923 tarihleri arasında toplanan 'İzmir İktisat Kongresi' sırasında ortaya çıkan, yurt içinde üretilen malların sergilenmesi fikrinin çekirdeğini oluşturduğu fuarın yıllar içerisinde değişim ve gelişimini artarak devam etti. İzmir’in ve ülkemizin ekonomik hayatına yıllar boyunca büyük katkılar sağlayan 1 Eylül 1936 günü, Lozan Kapısı önünde İsmet İnönü'nün açılış konuşmasıyla açılan fuar, Kültürpark'taki yerine böylece kavuştu. Törene, Mısır, Yunanistan ve Sovyetler Birliği'nden 48 kuruluş katıldı. Böylece ilk enternasyonal fuar gerçekleştirildi.

TÜRK-RUS İLİŞKİLERİNE KATKI YAPACAK

Bu yıl 18 Ağustos tarihinde başlayacak olan fuar için geri sayım başladı. Partner ülke olarak katılacak olan Rusya’nın fuara üst düzey katılım sergilemesi bekleniyor. Fuara 698 metrekarelik ülke standıyla katılacak Rusya ile Türk tarafı arasında İzmir İş Günleri ile Rusya İş Forumu'nda ikili iş görüşmeleri, ülke ve proje sunumları yapılacak.

İEF’de iş hayatı ve uluslararası görüşmelerin yanı sıra kültür sanat etkinlikleri her yıl olduğu gibi bu yıl da kesintisiz devam edecek. Etkinlikler kapsamında bir çok ünlü isim sahne alacak, ayrıca sinema gösterileri sunulacak. Uzay sergisi ve sokak gösterilerinin de düzenleneceği 86. İEF'in giriş saatleri 16.00-23.00, fuar çarşısının giriş saatleri ise 12.00-23.00 olarak belirlendi. Fuar giriş ücretleri de "İzmirim Kart" ile tam 3 lira, öğrenci 2 lira olacak. Engelli, refakatçi, gazi ve gazi yakınları ile şehit aileleri fuara ücretsiz giriş yapabilecek.

Editör: Haber Merkezi