TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği ev sahipliğinde, "Her Nota bir Umut" projesi kapsamında Biret, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) konser verdi. Konserin girişinde davetlilere farkındalık oluşturmak amacıyla yüz maskesi dağıtıldı. Salonu dolduran davetliler, konser boyunca yüz maskelerini taktılar.

Ayrıca salonunun dolması nedeniyle bazı vatandaşlar, konseri dışarıda kurulan ekranda izledi.

Konser öncesi konuşma yapan projenin sanat danışmanı Karşıyaka Belediyesi Konservatuvarı piyano eğitmeni Nilüfer Güzel, katılımcılara yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

‘İDİL BİRET’E ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ’

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan da konserin gelirinin, İzmir'de ikamet eden hasta çocuklar, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi ve Kemik İliği Nakil Merkezi yararına kullanılacağını kaydetti. Ozan, “Derneğe ait 7 evde, 14 ailenin konaklıyor. Hasta çocuk ve ailelerinin elektrik, su, ısınma giderlerinin dışında çocuk bezi, ilaç temini gibi önemli ihtiyaçları var. Aileler tedavi sürelerine göre 6 ay ile 1 yıl arası bu evlerde konaklıyor ve onlardan hiçbir bedel istemiyoruz. Şuan evlerimizde kalmak için sırada bekleyen dar gelirli çok aile var. Bu konuda farkındalık yaratarak bizi tanımalarını sağladık. İdil Biret’e şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

“HER NOTA BİR UMUT HER KİTAP BİR HAYAT”

Her Nota Bir Umut Projesi'nin Sanat Danışmanı Karşıyaka Belediyesi Konservatuvarı Piyano Eğitmeni Nilüfer Güzel ise hayalindeki bir projenin içinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, müziğin birleştirici gücünü kullanarak hasta çocuklara yardım eli uzattıklarını vurguladı. Güzel; "Yeni umutlarla doğuşun müjdesini taşıyor sanki. Sizin hikayeniz de bir nota ile başlayacak belki de bu gece. Dünyada içinde hala umudu barındıran birilerini duyarak uyanmanın huzur ve mutluluğundayım. Tıpkı denizyıldızı hikayesinde olduğu gibi biz hayatımız boyunca dokunduğumuz yaşamlarda sadece 1 kişi olsa bile, iz bırakacağız belki de.” ifadelerini kullandı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Konser öncesinde konuşan iki çocuk annesi Bahar Çekin 7 Kasım 2017 tarihinden bu yana İzmir’de olduğunu belirtti. Aslen Ağrılı olduğunu ve çocuğunun hastalığı için İzmir’e gelmek zorunda kaldığını söyleyen Çekin, konuşmasını gerçekleştirdiği sırada duygusal anlar yaşadı. “Ben bir buçuk yıldır bu evdeyim. Buraya katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlarda hep birlikte olalım. Umarım daha güzel ve sağlıklı haberler de alırız” dedi.

FARKINDALIK YARATMAK İÇİN YÜZ MASKESİ TAKTILAR

Konser öncesinde ayrıca Lösemi Çocuklar Haftası vesilesiyle konsere gelen konuklara maskeler dağıtıldı. Farkındalık yaratmak amacıyla konser boyunca davetliler, bu yüz maskelerini taktılar. İdil Biret konserinden önce konuşan Doçent Doktor Barış Malbora, “Hastalarımızı ve hasta yakınlarımız bir nebze de olsun anlayabilmemiz açısından yüz maskelerini takmak güzel oldu.” diye konuştu. Malbora, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Buraya gelirken satın aldığınız davetiyelerin karşılığı İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği adına yardımlar, Tepecik Çocuk Onkoloji Servisi’nde tıbbi cihaz alımı için kullanılacak. Böyle kutsal bir katkı için sizlere teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi