Ege Bölgesi ekonomisine yön veren önemli sivil toplum kuruluşlarından Ege Genç İşadamları Derneği, 25 Eylül’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde eğitim ve korunmaya muhtaç çocukların barınma ihtiyaçları için konser düzenleyecek. Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın Hakan Şensoy şefliğinde ve İdil Biret’in solist olarak sahne aldığı konserden elde edilecek gelir, eğitim, kimsesiz ve yardıma muhtaç çocukların barınma ihtiyaçlarına kanalize edilecek.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, konsere ilişkin yaptığı açıklamada; daha önce de Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası - DESO ile Şehitlerimizin çocukları yararına bir konser düzenlediklerini hatırlatarak, bu tip organizasyonlara önem verdiklerini dile getirdi. Sosyal farkındalık oluşturmak ve toplumsal dayanışmayı kuvvetlendirmek adına çeşitli sosyal sorumluluk projelerine imza atan EGİAD’da, çocuklar yararına düzenledikleri bu organizasyonla önemli bir misyonu üstlendiklerini vurgulayan İlter; her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini, sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektörün de bu alanda sorumlulukları olduğunu belirterek, “ Eğitim ülkemiz ve geleceği için çok önemlidir. Ayrıca kimsesiz çocuklara verilebilecek en kutsal armağan arkalarında olduğumuzu gösterebilmektir. Onların geleceğine ilaç, umut olmak istiyoruz. Çocuklarımıza çok daha güzel yarınlar bırakmalıyız ve bunun için hepimizin el ele vermesi gerekiyor. Farklı dernek ve yardım kuruluşlarıyla geçmiş dönemlerde olduğu gibi bundan sonra da ortak çalışmalara devam edeceğiz. Bu organizasyondan elde ettiğimiz geliri eğitim ile kimsesiz ve yardıma muhtaç çocukların eğitim, bakım ve barınma ihtiyaçları için bağışlayacağız. Çocuklarımız en büyük sorumluluğumuzdur. Unutmayalım ki onların geleceği, bizim geleceğimizdir. Biz de EGİAD ailesi olarak çocuklarımızın geleceğine açıkçası hepimizin geleceğine dikkat çekmek ve el uzatmak istiyoruz. Onların eğitim ve barınma ihtiyacına bir nebze de olsa katkı koymayı hedefliyoruz.

Bunun yanısıra, “Dünyanın çeşitli ülkelerinden ödül ve nişanları bulunan, devlet sanatçısı, Piyano’nun harika ismi İdil Biret’i bu vesileyle İzmir’de ağırlayacak olmaktan da ayrı bir onur duymaktayız” dedi.

Editör: Haber Merkezi