Klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici Bergama-Kınık arasında yer alan Dündarlı Köyü'nde satın aldığı çiftlikte, klarnet kampı düzenledi. Bu yıl ilki yapılan kamp 7-12 Haziran tarihleri arasında müzik meraklıları dışında dünyaca ünlü klarnet sanatçılarını ağırladı. Dünyaca ünlü klarnet virtüözü İsmail Lumanovski, Taksim Trio, Rubato (Göksun Çavdar), Rouh Trio, Bülent Altınbaş (Kirpi) gibi isimlerin katıldığı kampta özellikle Dubai, Katar, Kuveyt ve Mısır ile Avusturya, Almanya, Makedonya, Yunanistan ve Bulgaristan'dan klarnetçiler bulunduğunu söyleyen Hüsnü Şenlendirici, yaklaşık 90 klarnetçi arasında hiç kadın olmadığını vurguladı. Şenlendirici, "Bize kızdılar 'neden bayanlar yok bu kampta' diye. Ancak burası yaklaşık bir buçuk ay önce tarla olarak kullanılıyordu. Misafirlerimizi ağırlamadan önce bazı düzenlemeler yaptık. Yeterli hazırlığı yapamadığımız için bayanları dahil edemedik. Bunu sayfalarımızdan duyurduk. Bir dahaki sefere onlara da hazırlık yapıp, onları da kampımızda misafir edeceğiz. Bu kamp geleneksel hale gelsin istiyoruz" diye konuştu.

Hüsnü Şenlendirici, çiftlikte katılımcıların, su geçirmeyen ısı yalıtımlı çadırlarda kaldığını, konaklarken kendileri için kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği ile Bergama'ya özgü yöresel lezzetlerden tatma şansı bulduklarını da ifade etti.

Kampın atölye çalışma kısmında ayrıca klarnet sanatçıları Tolga Akşit, Altan Gözetlik ve Mansur Köfeci gibi isimler bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Kampın son gününde ise katılımcılara kura ile Hüsnü Şenlendirici tarafından içinde klarnet ve klarnet ekipmanlarının bulunduğu hediyeler dağıtıldı. Çiftlikteki trompet ve klarnetli heykelin anlamını açıklayan Şenlendirici, "Bu heykelin altındaki küre dünya ve güneşi temsil ediyor. Trompet ve klarnet ise babam ve beni temsil ediyor. Bu güzel eser, kampın simgesi olacak" dedi.

 

Oben ULU/BERGAMA (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi