DUYGU KAYA / İZ GAZETE – ‘Öldürme Beni Dikenli Teller Arasında’ ve ‘Aklı Kalacak Yüreğimin Yüreğinde’ isimli kitapların sahibi şair Çetin Selçuk, iki şiir kitabının birleştirildiği yeni baskı ile Ziraat Mühendisleri Odası Lokali’nde okurlarıyla buluştu.

‘BENİ ONURLANDIRDI’

Şair Çetin Selçuk, 'Yorgun Düştü Sevdalardan Yüreğim' adlı kitabından 'Öcülere Yedirdim Yalnızlığımı' adlı şiirini okuduktan sonra kızı Banu Selçuk'dan kendisinin şiirlerinden bir tanesini okumasını istedi. Banu Selçuk ise "Hiçbir insan şairin kendisi gibi okuyamaz şiiri. Babam Çetin Selçuk benden bir tane şiirini okumamı ve bu şiiri kendim seçmem gerektiğini söyledi. Bu beni onurlandırdı" dedi.

"Bir Mezar Boyu Güldüler" adlı ödüllü şiirini okuyan Çetin Selçuk, şiirin anısını şöyle anlattı; "Bu şiir yazılırken bir sanat ve magazin dergisinde yarışma vardı, ben de gönderdim. Sonuçlar açıklandı, bilmem kaç bin kişinin içinden bu şiir dokuzuncu olmuş. Bu benim için önemliydi."

Selçuk, hem anılarını anlatarak, hem türküler dinleyerek hem de şiirlerini okuyarak okurlarıyla güzel vakit geçirdi. Biraz daha anı ve türkünün ardından şair Çetin Selçuk, okuyucularının kitaplarını imzaladı.

Editör: Haber Merkezi