GÜLSEN CANDEMİR - Ankara Garı’nda 2015 yılında yaşanan katliamda hayatını kaybeden TCDD işçisi Nevzat Sayan’ın eşi Rabia Sayan, Adana’da eşi adına açtığı seramik atölyesini İzmir’e taşıdı. Çocuklarının İzmir’de okuması nedeniyle kente yerleşme kararı alan Rabia Sayan, eşi ile hayalini kurdukları atölye için “Bu atölye eşimle benim yaşamda durduğumuz yeri simgeleyen en gerçek yapı” diye bahsediyor.

ONUN EMEĞİ VAR

Katliamdan sonra Adana’da açtığı atölyeyi İzmir Karşıyaka’ya taşıyan Rabia Sayan, her yaştan insanla seramik çalışması yapıyor. Gazetemize konuşan seramik sanatçısı “Seramik Bölümünü bitirdikten sonra bir atölye hayalim vardı. Eşim Nevzat, bu hayalimi kendi hayali yapmıştı. Zaman zaman onunla oturup ‘gelecekteki atölyemiz’ diye hayal kurup üzerine uzun uzun konuşurduk. Ancak bu hayalimizi gerçekleştirmemize izin vermediler. Eşimi 10 Ekim 2015’teki katliamda kaybettim. Onun ardından, bana bıraktığı güç ve 25 yıllık emeği ile bu atölyeyi açtım.” Diye anlattı.

HAYALLERİMİZ BURADA

Atölyeyi açtıktan sonra ilk seramik çalışmalarını, patlamada hayatını kaybedenler anısına Barış’ı simgeleyen ürünlerle yapan Sayan, atölyesinde; yaşama, sanata, insanlığa, özgürlüğe ve barışa katkısı olan ürünler vermeye çalıştığını ifade etti. Rabia Sayan “Bu atölye eşim Nevzat Sayan ile benim hayallerimizin yaşadığı yer. Ben bunu onunla beraber başardım. Buranın hep daha güzel daha özgün, daha nitelikli çalışmalara imza atarak büyümesi benim yaşamdaki birincil amacım olacaktır.” Şeklinde ifade etti. Rabia Sayan, Çukurova Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Mezunu ve iki çocuk annesi.

Editör: Haber Merkezi