NİL KAHRAMANOĞLU / İZ GAZETE -  ‘Belleğin Rengi’, Alsancak’ta bulunan Galeri A Güncel Sanat Merkezi’nde İzmirli sanatseverlerin yoğun katılımıyla 31 Ocak’ta açıldı. Sergi açılışında konuşan sanatçı ve akademisyen Prof. Veysel Günay, “Çevremde beni ifade ettiğine, duygu ve düşüncelerime karşılık geldiğine inandığım ilişkileri taşıyan motifleri resimsel biçimlere dönüştürüyorum” ifadelerini kullandı.

KİŞİSEL TEKNİK ÖN PLANDA

Öğrencilik yıllarından itibaren resim çalışmalarını aralıksız sürdüren Veysel Günay, doğa, çevresi ve manzarayı ana konu olarak belirliyor. İlk kişisel sergisini 1976 yılında açan sanatçı, Köyüm, Yayla, Karadeniz, Tirebolu, Kazan, Gürün, Ege ve Bahçe olarak adlandırdığı sergilerini ele alarak çalışmalarını sürdürdü. Günay, klasik resim zincirinin devamı olarak kabul edilen çalışmalarında, içtenliği, yalınlığı, biçimlendirmede de kişisel teknik ve ustalığı ön planda tutuyor.

ÖDÜLLÜ SANATÇI

Resimde renk ve ışığı aynı anlamda değerlendiren sanatçı, birçok kişisel sergi düzenlemiş, ortak sergilere katılmış ve Devlet Resim Ödülü, DYO Resim Ödülü, PTT Resim Ödülü, Ankara Sanat Kurumu Yılın Sanatçısı Ödülü, Hacettepe Üniversitesi Sanat Ödülü ve Sanatta Hizmet Ödülü gibi birçok ödül kazandı.

VEYSEL GÜNAY KİMDİR?

1948 yılında Trabzon Beşikdüzü Ağaçlı Köyü'nde doğmuş, Trabzon Öğretmen Okulu (1966) ve Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü bitirmiştir. (1969) Devlet sınavını kazanarak Paris'e gitmiş, Paris Ecole Natinale Superieure des Beaux-Arts ve Louvre Müzesinde uzmanlık çalışması yapmıştır. (1970-1974) Önce Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünde (1974-1983), sonra kurucuları arasında yer aldığı Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim Bölümünde Öğretim üyesi ve Bölüm Başkanı olarak çalışmıştır. (1983-1999). 1999 yılında İstanbul'a taşınmış, Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Öğretim Üyeliği ve iki dönem Dekanlık yapmıştır. 2012-2016 yılları arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığını yürütmüş, halen bu kurumda Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.

ÖNEMLİ KİŞİSEL SERGİLERİ

1976- Devlet Güzel Sanatlar Galerisi- Ankara
1987- Vakko Sanat Galerisi- Ankara
Gorbon Sanat Galerisi- İstanbul
1994- İş Bankası Sanat Galerisi- Ankara
1997- Selçuk Yaşar Müzesi- İzmir
2002- Parmakkapı İş Sanat Galerisi- İstanbul
Goloğlu Sanat Galerisi- Trabzon
Türk Kültür Merkezi- New York/ ABD
2011- Armoni Sanat Galerisi- Ankara
Galeri Akademist- İzmir


 

Editör: Haber Merkezi