Mecaz, Ege'den Orta Anadolu'ya, Orta Anadolu'dan Karadeniz'e, Karadeniz'den Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya, Akdeniz'e ve hatta Balkanlar'a kadar uzanan 11 eserin yer aldığı bu albüm ile Türkiye turu yaptıracak.

Unutulmaya yüz tutan türküleri derleyerek akademisyen kimlikleriyle yeniden yorumlamaya çalıştığı üçüncü albümlerinin akustik olduğunu belirten grubun solisti de olan Zeynel Demir, Türkiye'nin önde gelen müzisyenlerini de bu albümde misafir ettiklerini söylüyor. 1998 tarihinde kurulduklarını ve "Yalelli" adlı ilk profesyonel albüm çalışmasını 2004 yılında Seyhan Müzik prodüktörlüğünde gerçekleştirdiklerini söyleyen kaval çalan ve vokal olan Mahmut Karagenç ise İkinci albümlerinin 2009 yılında "Derun" ismiyle yine Seyhan Müzik tarafından yayınlandığını anlattı. 

 Albüm çalışmasından önce de Türkiye'de pek çok önemli projelere imza atan Grup Mecaz, Zeynel Demir (solist, bağlama), Mahmut Karagenç (kaval, vokal), Özgür Çelik (kabak kemane, vokal), Mehmet Ali Edis (gitar, vokal) ve Hüseyin Özdoğan'dan (akustik davul, perküsyon) oluşuyor. 

Editör: Haber Merkezi