İZ GAZETE- Vedat Araz'ın sunumu ile 'Kent ve Sanat' programının konuğu Grup Düș İzi müzik grubunun müzisyen İnci Koșal ve müzisyen Hikmet Bakan, soruları cevapladı.

Hikmet Bakan, bağlama çalmaya 16 yaşında başladığını ifade ederek, "Sadece tek başıma bir iki parça çalsam diye düşünürdüm. Ama sonra gelişti. Cevdet abi o sırada besteciydi, albümü yoktu. Orada bir tanıştık. Sonra sen bağlama çalıyordun, bana da çalar mısın diye sormuştu. 10 15 sene sonra hala kopmuş değiliz. " dedi.

İnci Kopal 2016 yılında müzik öğretmenliği okumaya başladığını ifade ederek, "Gitar benim kişisel enstrümanımdı. Bir şeyler çalmaktan çok solistlikle uğraşıyordum. Hala da böyle devam ediyor" dedi.

Grup Düș İzi isminin ortak karar olduğunu ifade eden Kopal, "Düşlerimizin bir iz bırakması gerektiğini düşündük. Umarım öyle de olur" dedi

'ÜRETİM OLMAZSA OLMAZ' 

Bakan, "Yeni başladık. Daha çok kendi ürettiğimiz parçaları ön plana çıkarmak istiyoruz. Herkes her şeyi okuyor çünkü. Bize bir şey kalmadı. Üretim olmazsa olmaz. Geçmişteki insanların dertleri ekonomik sıkıntılar değildi, geleceğe bir şeyler bırakmaktı. Şimdikiler ise 'Yapalım, tutmazsa yapmayız' diyorlar " dedi.

'Dijital dünyanın ve teknolojinin insanlara dayattığı birçok şey var ve bu yadsınamaz' diyen Kopal,  " Albüm artık eskisi gibi yapılmıyor. Daha önce Türkiye'de albüm ve kaset yapan birçok şirket vardı. Şimdi ise bir şeyler değişti ve biz de bu değişime ayak uydurmak zorundayız. Herkes dijital ortamda, bizler de oradayız, albüm satışları için albüm düşüncemiz de olmuyor" dedi.

'ÜRETECEKSİN, KENARA KOYACAKSIN' 

Bakan ise, "Dijitalde de pek bir değişim yok. Bir tıkla dinlenirsin, beğenirseler birkaç kez daha dinlerler. Sosyal medyada kirlilik de oluşuyor ister istemez. O yüzden de üreteceksin, bir kenara koyacaksın" dedi. 

'Şu dönemde sanatçının yaptığı hiçbir şey yok' diyen Bakan, "Koronavirüs zamanı sıkıntılı bir süreç. Destek de alamıyorsun. Sigorta yok, sosyal güvence yok. Devlet kendi sanatçılarına destek oluyor, bizlere destek zor. " dedi. Bakan, bu süreçte sanatçılara destek olmak belediyelere çok iş düştüğünü ifade etti.

İnci Koșal da, 'Ben bu sektörün 15 senedir içindeyim, birikim yapılacak bir sektör değil. İnsanlar aldıklarıyla  hayatlarını sadece idare ettirebiliyorlar. O yüzden sanatçıların çoğu bu süreçte zorlandı" dedi. 

Bakan, geçtiğimiz gün bir klip çektiklerini açıklayarak, bir hafta içerisinde montajların tamamlanacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi