Necati Cumalı’nın Urla için çok büyük bir değer olduğunu söyleyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Necati Cumalı gibi edebiyata ve tiyatroya kalıcı eserler veren bir yazarın memleketi olan Urla, aynı zamanda 3 yıldır Türkiye’nin ilk ve tek Devlet Tiyatrosu sahnesine sahip ilçe olma onurunu da yaşıyor. Tarih boyunca sanatın ve edebiyatın ilham aldığı bu topraklarda yeni yazarların teşvik edilmesi ve Devlet Tiyatrolarına sergilenebilir eserlerin kazandırılması için bu yarışmayı düzenlemek bizler için bir görev oldu. Devlet Tiyatroları işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz yarışmamızın, Türk Tiyatrosuna nice nitelikli oyunlar kazandırmasını dilerim” dedi.

Genç yazar ve sanatçılara bu yılki yarışmayla ilgili bazı bilgiler veren Devlet Tiyatrosu İzmir Müdürü Levent Ulukut ise asıl heyecanlarının Türk Tiyatrosu’nda yeni bir Haldun Dormen, Turgut Özakman, Necati Cumalı gibi unutulmaz ustaların çoğalmasını istediklerini vurguladığı konuşmasında şunları söyledi: “Burada asıl amaç Türk Tiyatrosuna yeni bir nefes kazandırmak.. Eserlerde öncelikle yerel temaların, ülkemiz coğrafyasına, kültürüne ve geleneklerine ait olan konuların seçilmesi ve evrensel ölçütler içinde ele alınması koşulu arıyoruz. Özellikle genç yazarların, usta yazar Necati Cumalı’nın adına yakışır biçimde yerel konuları araştırması, oyunlarını bu eksende kurgulamasını özendirmeyi amaçlıyoruz. Bu yarışma aynı zamanda Devlet Tiyatrosu ve Urla Belediyesi işbirliği ile yapılan bir organizasyon olduğu için ülkemizde benzer işbirliklerinin gelişmesine de katkı sağlıyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt’un olurları ve başkanlığı, aynı zamanda Edebi Kurul Başkanı Prof. Bozkurt Kuruç’un jüride yer alması da bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Tüm adaylarımızın ilhamı bol olsun.”

BU YIL ÜÇ ESERE ÖDÜL VERİLECEK

Geçtiğimiz yıl sadece birincilik ödülü verilen yarışmada, bu yıl dereceye giren ilk üç esere para ödülü verilecek. Birinci eser 10.000 TL (On bin Türk Lirası), ikinci eser 6.000 TL (Altı bin Türk Lirası), üçüncü eser 3.000 TL (Üç bin Türk Lirası) almaya hak kazanacak.

Eserler 09 Kasım 2018 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Urla Belediyesi’ne ulaştırılacak. Kazanan eserlere Necati Cumalı’nın doğum günü olan 13 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan anma töreninde ödülleri takdim edilecek.

Editör: Haber Merkezi