Geleneklerimizin yaşatılmasına katkıda bulunmayı hedefleyen yarışmanın jüri heyeti, yaptığı değerlendirme sonucunda üç esere ödül, üç esere mansiyon verirken, 33 eseri ise sergilenmeye değer buldu. Dereceye giren eserlerin sahipleri ödüllerini, İzmir Doğalgaz Genel Müdürlüğü’nde yapılan törenle teslim aldı.

Törene İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, İzmir Doğalgaz Genel Müdür Yardımcısı Cebrail Özdemir, İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz, jüri üyeleri, ödül sahipleri ve yakınları, İzmir Doğalgaz çalışanları katıldı. “Geleneklerimiz" konusuyla fotoğraf severlerden her türlü geleneği yansıtan estetik yanı kuvvetli orijinal fotoğraflar istediklerini belirten Yandımata, “Geleneklerimiz toplumumuzun önemli yapı taşlarından birisidir. Yarışmamızla, geleneklerimizi hatırlatmayı, yaşatmayı ve onları kayıt altına alarak bu konuda yapılan çalışmalara katkı sağlamayı amaçladık. Ülkemizin dört bir yanından gelen, faklı gelenekleri yansıtan, yüzlerce fotoğraflarla bu hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. İnanıyorum ki bu eserler, gelecek nesillerimize geleneklerimizi aktarmada ışık tutacaktır. Tüm yarışmacılara ve jüri üyelerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Geçtiğimiz yıl yarışmanın ulusal alanda yapılmasını amaçladıklarını belirten Yavuz ise, “Bu yıl bu hedefimizi hayata geçirdik. Ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen fotoğraflar yarışmamıza önemli bir değer kattı. İzmir Doğalgaz’la 2012 yılında başlayan iş birliğimiz, yeni hedeflerle, büyüyerek devam edecektir. Katılımcılara ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ödül töreninde yarışmanın birincisi Özer Kızıldağ’a 5 bin lira, ikinci Erdinç Ereeş’e 2 bin 500 lira, üçüncü İsmet Danyel’e bin 250 lira para ödülü verilirken, mansiyona hak kazanan Erdal Türkoğlu, Ali Mermertaş ve Erdal Biçerli ise dijital fotoğraf makinesiyle ödüllendirildi. Derece giren ve sergilenmeye değer görülen eserler, 11 Temmuz 2016 tarihinde İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu’nda sergilenecektir.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi