SERAP ATKAN /İZ GAZETE - 6.Anadolu Tiyatro Ödül Töreni dün akşam gerçekleşti. Dört kategoride ödüller İzmir'e geldi. 6.Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu, sanat ve kültür alanında yaptığı haber söyleşilerimizi çok değerli bularak, Yılın Sanat ve Kültür Haberciliği Ödülünü gazete Yazı İşleri Müdürümüz Cihan Samgar'a takdim etti.


 

Samgar, Tiyatro Gazetesi'ne teşekkür ederek "Gazetemizin her yıl düzenlediği 'İz Bırakanlar Ödül Törenine' değindi. 2016 yılında KHK ile kapatılan Yenikapı tiyatrosuna, 2019 yılında oynadığı oyundan dolayı tutuklanan Nazlı Masatçı'ya ödül verdik. Tiyatro tutuklanamaz. Tiyatrolar kapatılamaz diyenlerin sesi olacağız" dedi.
 

Törende geçen yıl oynadığı tiyatro oyunu Gogol’un Paltosu nedeniyle 5 ay tutuklu kalan Nazlı Masatçı ise Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü ile gururlandırıldı. Masatçı, ödülünü ona destek olan annesi Fazilet Masatçı, ağabeyi Orçun Masatçı ve Grup Yorum üyelerine ithaf etti. Masatçı, "Ezgileriyle bize destek olan Grup Yorum halktır susturulamaz." dedi.

ÜZÜMCÜ VE TORAMAN'A ÖDÜL

Törende ayrıca 'Bir Picasso Lütfen' adlı oyunun yönetmeni ve gazetemiz yazarı Cengiz Toraman da En İyi Yönetmen ödülü aldı.
İzmirli sevilen tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü ise En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

Editör: Haber Merkezi