İZ GAZETE - Kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Yenikapı Tiyatrosu’nun yerine kurulan Deneysel Tiyatro Komünü’nün düzenlediği 12. Türkiye Tiyatro Buluşması Seferihisar’da gerçekleştirildi. Festivalin son gününde artık gelenekselleşen ödül töreni yapıldı. Tören, Sığacık Kaleiçi’nde yapılırken, ödül törenine Orhan Aydın, Levent Üzümcü, Orhan Alkaya, Mehmet Esatoğlu, Nebil Sayın, Cengiz Toraman gibi birçok önemli tiyatrocu da katıldı.

GAZETEMİZE ÖDÜL

Törende gazetemiz de ‘Demokrasi’ ödülüne layık görüldü. Ödülü gazetemiz İmtiyaz Sahibi Cihan Samgar usta oyuncu Mehmet Esatoğlu’nun elinden aldı. Esatoğlu ödülü verirken yaptığı konuşmada “İz Gazete’ye demokrasi ödülü veriyoruz. En çok ihtiyacımız olan şey demokrasi. Ülkemizde gerçekten basını bitirdiler. Artık hiçbir yaşananı, örneğin dolar artıyor hiçbir gazetede bunun nedenini bulamazsınız. Herkes sadece tahminleri ile yaşayacak. Demokrasi olmayan ülkeler böyledir. Ama İz Gazete sesini yükseltmeye devam ediyor. Yaşayacak. Yarın Türkiye demokrasiye kavuştuğunda o da anıtlardan biri olarak ülkemizde yerini alacak. Tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

‘BİZİM İÇİN ONURDUR’

Törende Esatoğlu’ndan gazetemiz adına ödülü alan Cihan Samgar ise “Öncelikle bizi bu değerli, anlamlı ödüle layık görenlere çok teşekkür ederim. Bu ödülün bize yüklediği sorumlulukların farkındayız. Aynen kaldığımız yerden de devam edeceğiz. Bu ödülün bizim için farklı bir önemi daha var. KHK ile kapatılamayan Yenikapı Tiyatrosu bizi bu ödüle layık gördü. Bu bizim için onurdur.” şeklinde konuştu. 

Törende Dayanışma ödülleri TAKSAV, Kıyı Ege ve Ege Tiyatroları Birliği ve Toprak Sahne Tiyatro Festivaline verildi. Buluşmada Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve tiyatrocu ve HDP Hatay Milletvekili Barış Atay’a Barış Ödülü verildi.

ONUR ÖDÜLÜ ÜZÜMCÜ’NÜN

12.Türkiye Tiyatro Buluşması’nın Onur Ödülü Levent Üzümcü’ye verilirken, Üzümcü’nün ödülünü yakın dostu olan usta oyuncu Cengiz Toraman takdim etti. Törende Emek Ödülü’nün sahibi Hamit Demir olurken, Çayan Birben Umut Ödülü ise Tiyatro Gazetesine verildi. 

Törende usta oyuncu Nebil Sayın da sahneye çıkarak Ege Türküleri seslendirdi.

Editör: Haber Merkezi