İzmirli Şair Yazar Hüseyin Yurttaş'ın onur konuğu olduğu fuarda, edebiyatımızın büyük ustaları Behçet Necatigil ile Samim Kocagöz de, 100. yaşları nedeniyle anılacak. 24 Nisan'a kadar sürecek fuar ücretsiz olarak gezilebilecek. Etkinliğin ilk gününde okurlar, özellikle MİT Tırları davası nedeniyle yargılanan gazeteci Can Dündar'a özel ilgi gösterdi. Dündar'ın Can Yayınları'ndaki imza etkinliğinde uzun kuyruklar vardı. Yaklaşık 1 saat öncesinden stant önünde toplanmaya başlayan okurlar, saatlerce ayakta bekledikten sonra Dündar'ın son kitabı “Tutuklandık” başta olmak üzere bir çok eserini imzalatma olanağı buldu, birlikte fotoğraf çektirdi.

Fuarın açılışında konuşan onur konuğu Hüseyin Yurttaş, edebiyata ve sanata her zaman emek verdiğini anımsatarak, “Mücadelemiz kitap kitap sürecek, susmayacağız.  Aydınlık yaymaya devam edeceğiz.  Sözde,  yazıda,  heykelde,  resimde sanatın o dev aynasına yansıtacaklarımız yolumuzu aydınlatacaktır.  Biz bu yoldan dönmeyeceğiz.  Bunu herkes bilsin” dedi.

21. İzmir Kitap Fuarı'nın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, “Kitap okuyacağız,  okutacağız.  Daha da bilinçleneceğiz.  Bildikçe inanacağız,  inandıkça mücadele edeceğiz.  Mutlaka ve mutlaka başarılı olacağız" vurgusu yaptı.TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, fuarın bu yıl yine Kültürpark'ta açılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Türkiye Yayıncılar Birliği 2. Başkanı Fahri Aral, 2015 yılı verilerine göre ülkemizde kişi başına düşen kitap okuma oranının yüzde 8’e yükseldiğini belirterek, “ Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin verilerine göre ise yayıncılık sektöründe ve kitap yayınlama çeşidine göre dünyanın 11. ülkesi. Ama bir de madalyonun diğer yüzü var. Bu ülkede düşünce özgürlüğü, yayınlama özgürlüğü artık başka bir yola doğru gidiyor. Ama bunun önüne yine biz geçeceğiz” diye konuştu.

CHP Bilim Sanat Kültür Komisyonu Başkanı Onur Bilge Kula'nın konuşmasının ardından fuarın onur konuğu Hüseyin Yurttaş'a plaket verildi. Kurdele kesiminin ardından Yurttaş da ilk kitaplarını Kocaoğlu için imzaladı.

Editör: Haber Merkezi