Tiyatro Gazetesi'nin düzenlediği 6. Anadolu Tiyatro Ödülleri ödül töreni, geçen Ağustos ayında yanan Su Gösteri Sanatları Sahnesi'nde gerçekleştirildi. Törenle birlikte Su Gösteri Sanatları Sahnesi de tekrar perdelerini açtı. Törene, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Şişli Belediyesi İşletme Müdürü Hacı Kuru, tiyatro ve sinema sanatçısı Adnan Biricik, yönetmen, tiyatro ve sinema sanatçısı Tamer Levent, Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği Başkanı Nazif Uslu ile Türk tiyatrosunun önemli isimleri katıldı. Oyuncuların yanı sıra yönetmenler, oyun yazarları, tiyatroya katkı veren akademisyenler, basın mensupları, kurum ve kuruluşlar ile tiyatro emekçileri de ödüllendirildi. Büyük ödül olan Anadolu Ödülü Türk Tiyatrosu'nun usta isimlerinden Defne Yalnız'a verilirken, bir başka usta Nevra Serezli Onur Ödülü'yle taçlandırıldı.
 

Ödül Seçici Kurulu; Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idareci, öğretmen, hizmetli ve öğrencilerinden kurulu Foça Yeryüzü Sahnesi Tiyatro Topluluğu'nu geçen yıl Foça'da ve İzmir'in değişik ilçelerinde sahnelediği 'Anadolu Kadınları' oyunu ile 'Meslek Üstü Tiyatro Ödülü'ne layık gördü. Topluluğun genel sanat yönetmeni Ümit Görgülü ve öğretmen oyunculardan Gültekin Yeşilbaş'ın da hazır bulunduğu törende ödül, tiyatro oyuncusu Halit Karaata tarafından Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar'a takdim edildi.
 

Teşekkür konuşması yapan Yüksel Akar, kurdukları tiyatro topluluğunda yer alan öğretmenlerin oyunculuğu derslerde de eğitsel bir araç olarak kullandığını ve tiyatro aşkını çocuklara da aşıladığını söyledi. Akar, "Çocuk tiyatrolarından başlayarak gençlik ve yetişkin tiyatrolarının kurulmasını sağladık. Bu ödülü gönüllü öğretmenlerimiz adına alıyorum. Serbest bırakarak, dokunmayarak, onlara en büyük iyiliği yaptığıma inanıyorum. Onları alkışlıyorum, kutluyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi