Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Foça Kaymakamı Ali Çetin’in eşi Sibel Çetin’in destek verdiği projenin sponsorluğunu; İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe, Mavişehir Rotary Kulübü Başkanı Altan Yücel ve Mark Warner Phokaia Beach Resort Genel Müdürü Mehmet İşler üstlendi. Olten Filarmoni Orkestrası'nın verdiği konserin biletleri ile atölyenin kurulması için kaynak sağlandı. Konser öncesi düzenlenen kokteyl ile de yeşeren kalemleri satın alan katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

Projenin destekçilerinden olan İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe eğitim için herkesin elinden geleni yapması gerektiğinin altını çizdi. Türkmentepe, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi 'Hayatta bir insanı mutlu edecek şey kendisi için değil kendisinden sonra gelecek nesiller için çalışmaktır.' Özellikle sosyal hayata katılmaları büyük önem taşıyan dezavantajlı gruplar ve meslek sahibi olmayan kadınlar için eğitim olmazsa olmaz. Biz sivil toplum kuruluşları olarak üzerimize düşen görevleri sonuna kadar yapmaya hazırız, yapıyoruzda. Her şey ülkemizin gelecegi için. Eğitimli, meslek ve zanaat sahibi bir nesil yetişsin diye eğitim için el ele verdik" diye konuştu.

Organizasyon sonunda Foça İlçe Milli eğitim müdürlüğü tarafından organizasyonun sponsorları olan, İzmir Bakırçay Havzası Balkan Ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe, Mavişehir Rotary Kulübü Başkanı Altan Yücel, Mark Warner Phokaia Beach Resort Genel Müdürü Mehmet İşler ve Olten Filarmoni Orkestrasına plaketler takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi