GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE - Giriş bölümünde merhaba diyen derginin Yazı İşleri Müdürü Sevim Korkmaz Dinç, “Yaz sıcakları başladı. Ülkenin termometresi de sürekli yukarılara tırmanıyor. Çevremizi saran halkanın bizi boğmasına izin vermeden yaşamımızı sürdürebilmek sanatla, edebiyatla mümkün diyenler olarak, yaz sayımızla birlikteyiz sizlerle. 15. sayıya ulaştık, tüm zorluklara rağmen keyifle... Çünkü yazarak özgürleşiyoruz, yazarak çoğalıyoruz. Hem yaşadığımız dünyayı, hem kendimizi yazıyoruz…” diyerek okuyuculara sesleniyor.

BUNDAN SONRA BÖYLE!

F Derginin bu sayıdaki dosya konusu ‘Bundan Sonra Böyle...’ Korkmaz Dinç, son sayının hazırlıklarının nasıl yapıldığını şu sözlerle aktardı: “15. sayı hazırlık toplantısındaki fikir jimnastiği sırasında çıktı dosya konumuz. Etrafımızı gün be gün saran çemberi konuşurken... Doğumumuzdan itibaren en yakınlarımızın da dâhil olduğu kalabalıklar tarafından kuşatıldığımızı birbirimize itiraf ederken... Ataerkinin özellikle kadınları nasıl kıskaca aldığını bir kez daha hatırlarken... Bizi karşısına alan, karşımızdakinin sözü aslında bundan sonra böyle... Devamı da işine gelirse ve olumlu bir söz değil çoğu kez. Karşısındakini hiçe saymayı içeriyor. Ben buyum diyor. Eee mademki karşımızdaki-ler bundan sonra böyle diyor, susup oturacak mıyız, restini görüyoruz. Bizden de Bundan Sonra Böyle...”

SEVGİ SOYSAL UNUTULMADI

Arife Kalender, Feryal Saygılıgil, Gülfer Akkaya, Melekper Yılmaz, Buket Başaran Akkaya, Vicdan Efe, Meryem Gülbudak ve İlkay Yılmaz Bundan Sonra Böylelerini yazdılar. F Derginin klasikleri arasına giren Belleğimizdeki Kadınlar'da Simon de Beauvoir var. Sevim Korkmaz Dinç, “Simone de Beauvoir hakkında yazmak; kendi tarihimde yolculuğa çıkmak, genç kızlığımı, evlilik ve yaşlılığımı yeniden gözden geçirmek, yüzleşmek gibi.” diyor.

Sevgi Soysal'ın ölümsüz eseri Tante Rosa'yı bu sayıda Hülya Soyşekerci'nin kaleminden okuyacaksınız. “Kadın Kahraman Tante Rosa yaşamakta ısrar ediyor.”Hatice Eroğlu Akdoğan, Hanımlara Mahsus Gazete ile kadınların belleğinden bir yaprağı aktarırken, Serap Işık Feminist Kadın Oyunları'nda feminist oyun metinleriyle Türk tiyatrosunun tanışmasını sağlayan Feminist Tiyatro Metinleri isimli kitapta bir gezinti yaptırıyor. Geçtiğimiz üç ayda yaşananlar ise kadın tarihinde bir nokta olmak üzere sayfalarda yerini alıyor.

F Dergi 16. Sayının dosya konusunu ise: Ütopya olarak belirlendi.

Editör: Haber Merkezi