TUGAY CAN / YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - TÜYAP 24. İzmir Kitap Fuarı’nda okurlarına kitaplarını imzalayan araştırmacı yazar Erdoğan Aydın, İz Gazete okurlarına özel açıklamalarda bulundu.

İzmirlilerin genel olarak Türkiye’de kitaba, aydınlanmaya, soru sormaya en yatkın insanlar olduğunu söyleyen Aydın, “ İstanbul’dan sonra biz yazarların en keyifle geldikleri fuarlardan birisi İzmir fuarlarıdır. Bu canlılık Türkiye’nin siyasal ve toplumsal ortamına da pozitif etki ediyor. İlk günler olması sebebiyle katılım görece eksik durumda ancak başta İzmir olmak üzere Türkiye’de kültürel canlanmanın, dünyayla cebelleşenlerin bilgilerini geliştirmek için kullandıkları bir platform. Dolayısıyla fuarlara daha sık ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.  Burası bir aydınlanma mekanı Türkiye’nin mevcut alanlar arasındaki en büyük sorunlarından birisi de bu” diye konuştu.

'İZMİRLİLERİN DAHA ÇOK OKUMASINI VE DOĞRU TERCİHLER YAPMASINI İSTİYORUM'

24 Haziran seçimlerinden bu yana Türkiye’deki siyasal değişimi değerlendiren Aydın, “Geçen yıl erkene alınan, manipüle edilen seçim aslında Türkiye’nin değişim ihtiyacını ortadan kaldıran bir işlev görmüştü. Bu seferki seçim sonuçları ise Türkiye’nin modern birikimlerinin, soru sorma, aydınlanma arayışında bulunan bütün birikimlerin değişim umudunu, moralin, kararlılığını net bir şekilde dillendirdikleri bir sonuçla bitti. Dolayısıyla bu kitap fuarları ülkemizin geleceğe dair daha umutla bakabildiği, değişim moralini yenilediği bir anlam taşıyor. Bunun önümüzdeki döneme pozitif katkılar yapacağını düşünüyorum. Elbette muhalif kanadın neler yapacağı da bu süreçte belirleyici olacaktır. Umarım kitap okuyan insanları yurttaşlık hakkına daha çok sahip çıkan bir davranış sergilesinler. Umarım muhalif partiler başta demokratik, laik ve sosyal haklar olmak üzere Türkiye’nin toplumsal geleceğine daha uygun bir davranış sergiler.  Bu iki faktör yerine getirildiğinde Türkiye’nin önümüzdeki döneminin daha demokratik bir hale dönüşümüne çok büyük bir katkısı olacağını düşünüyorum. İzmirli kitapseverlerin daha çok kitap okumasını ve doğru tercihler yapmasını istiyorum. Ancak her ne yaparlarsa yapsınlar mutlaka toplumsal hak ve özgürlüklerden yana mutlaka ezilen sınıf ve kimliklerinden yana kararlı bir davranış sergilemelerini diliyorum. Buna dair güvenimin arttığı bir fuar ortamını yaşamaktan da aynı zamanda mutlu olduğumu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi