Üniversiteliler ile çocukların birlikte eğlenerek öğrendiği “Okumuş İnsan Halkın Yanındadır” kapsamındaki yaz okulu; İzmir Naldöken mahallesinde beş haftanın sonunda şenlik ile son buldu.

Evrim, yaratıcı işler, tiyatro, koro, sokak oyunları, çocuk hakları vb. gibi derslerin işlendiği yaz okulunda üniversiteliler hayal ettikleri eğitim anlayışını yeniden inşa etti. Bir ayı aşkın süredir yürüttükleri yaz okulu şenlik ile son buldu. Mahallelinin yoğun katılımı ile gerçekleşen şenlikte çocukların yaz okulunda ürettikleri tiyatro, dans ve koro çalışmaları yüzlerde gülümseme yarattı. Veli konuşmalarının da olduğu şenlikte bu proje kapsamında emek harcayan herkese ayrıca teşekkür edilmesi gerektiği belirtildi.

İzmir Bornova Belediyesine ait olan Naldöken Kültür Merkezinde gerçekleşen yaz okulunun şenliği için üniversiteliler daha geniş alan nedeniyle yer başvurusunda bulunmuştu. Üniversitelilerin bu talebine ret cevabı veren Bornova belediyesi daha sonrasında şenliğe birkaç saat kala hiçbir gerekçe göstermeyerek Kültür Merkezi Önü dahil hiçbir yerde şenlik yapamayacaklarını söyledi. Mahallede şenliğin engellendiği haberi yayılması üzerine çocuklar kısa bir süreliğine kültür merkezi önünde oturma eylemi yaparak “Şenlik bizim hakkımız söke söke alırız” sloganları atmaya başladı. Velilerinde şenliğin yapılması için ısrarcı ve çocuklarının yanında olması üzerine belediye geri adım attı. Mahallede gerçekleşen şenlik yürüyüşün ardından kültür merkezi önünde toplanan çocuklar ve velileri ile birlikte şenlik tüm engellemeleri karşı yapılmış oldu.

Editör: Haber Merkezi