Ümit Kartal / İz Gazete - Geçtiğimiz ay yaşamını yitiren evrimci bilim insanı Kenan Ateş ve şair Sennur Sezer’in fotoğrafları ile standını kuran Evrensel Basım Yayın standında bu yıl evrim kitaplarına ilgi yoğun.

Aynı zamanda Evrensel Basım Yayın’ın bilim kitapları editörü de olan Kenan Ateş anısına, bu yıl bilim kitaplarına özel yer ayıran Evrensel Basım Yayın’ın Genel Koordinatörü Barış Tosun evrim kitaplarına ilginin geçmiş yıllara nazaran yüksek olduğunu söyledi. Tosun ayrıca, 19 Nisan’ın Darwin’in ölüm yıldönümü olması sebebiyle, evrim kitaplarında bu güne özel indirim yapacaklarını ifade etti.

MERAK VE İLGİ ARTIYOR

Darwin’in Türlerin Kökeni, Seksüel Seçme, İnsanın Türeyişi kitaplarının yanı sıra, Barış Özener’in yeni çıkan kitabı İnsan Çeşitliliği’ne ilginin yüksek olduğunu ifade eden Tosun, “Özellikle gençler tarafından bilim kitaplarına yönelim var. Evrim konusundaki çalışmaların baskılanması, TÜBİTAK’ın artık bu tarz kitapları basmaması da merakın ve ilginin yoğunlaşmasına sebep oluyor olabilir” dedi.

Bilimsel kitaplara ve evrime ilgi duyan her kesimden insanın merak ve ilgisine uygun kitapları Evrensel Basım Yayın standında bulabileceğini söyleyen Tosun, hem bilim hem tarih ve politika hem de edebiyat kitaplarıyla toplumcu yayıncılığın ilkeli damarlarından olmaya devam edeceklerini ifade etti.

ADNAN ÖZYALÇINER FUAR BOYUNCA STANTTA

İzmirlileri, usta öykücü Adnan Özyalçıner ile stantta sohbet etmeye de davet eden Barış Tosun, “Adnan Özyalçıner geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz eşi şair Sennur Sezer’in kitaplarını da imzalıyor. Özyalçıner ve Sezer’in yeni kitaplarını da yayınladık. Adnan Özyalçıner fuar boyunca standımızda olacak” dedi. 

Editör: Haber Merkezi