Bu sene ‘İpek Yolu Sanatçılarını Ege’de Buluşturuyoruz’ sloganıyla gerçekleşen 7. Ege Üniversitesi Uluslararası EgeArt Sanat Günleri Türkiye’nin kültürel ve sanatsal zenginliğini; milli kültür ve sanatını ön plana çıkararak, sanat diplomasisi yoluyla kültürlerlerarası iletişimi vurgulamayı hedefliyor.

Tarihi İpek Yolu üzerindeki ülke sanatçılarını, etkin bir kültürlerarası iletişim platformuna taşımayı da hedefleyen Ege Üniversitesi, her bir İpek Yolu ülkesini temsil eden bir sanatçıyı 25 Eylül - 2 Ekim 2017 tarihleri arasında Kuşadası Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Uluslararası Sanat Çalıştayı kapsamında Kuşadası’nda ağırlıyor.

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’in Bilim ve Düzenleme Kurulu Başkanlığında gerçekleşen EgeArt Uluslararası Sanat Günleri, 150 ayrı sanat ekinliğini içeriyor. Sergi, çalıştay, kongre, konser, opera, bale, tiyatro, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği etkinlikleri, uluslararası sanat forumlarını da kapsayan programda Geleneksel Türk Sanatları için de ayrı bir bölüm açıldı.

EgeArt Sanat günleri kapsamında çok sayıda sergi, konferans ve çalıştayın yanı sıra, Bayındır Belediyesi işbirliği ile 28 - 29 Eylül 2017 tarihlerinde Bayındır Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’nde de Uluslararası Türk Tarihi, Sanatı ve Folkloru kongresi gerçekleşecek. 60 akademisyenin 17 oturumda bildirilerini sunacağı kongre dışında; Türkiye’den çeşitli üniversitelerden sanatçıların katılımıyla 9 - 16 Ekim 2017 tarihleri arasında Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Mimarlık Fakültesi’nde, 6 - 10 Kasım 2017 tarihleri arasında ise Selçuk Üniversitesi kampüsünde iki ayrı ‘Ulusal İpek Yolu Sanat Çalıştayı’ yapılacak.

5 Ekim 2017 Perşembe günü saat 13.30’da, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek sahne etkinlikleri ve açılış törenine çok sayıda ünlü sanatçının katılacak. Zeynep Casalini, Hayko Cepkin, Manga Grubunun yanı sıra Romanya’nın en ünlü sanatçılarından Mihai Traistariu da açılış etkinliğinde mini bir konser verecek.

7. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri 150 sanat etkinliği ile bu sene ilk defa etkinliklerini çeşitli üniversite kampüsleri ve Ege Bölgesi ilçelerine de taşıdı. Bu kapsamda eş zamanlı olarak Selçuk Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Doğuş Üniversitesi kampüslerinde EgeArt etkinlikleri gerçekleşecek. 7. Ege Üniversitesi EgeArt Sanat Günleri, 25 Eylül 2017 Pazartesi saat 18.00’de, İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi Sanat Galerisi’nde, 16 ülkeden 70 sanatçının eserlerinin yer aldığı Aydın Efeler Belediyesi Uluslararası Sanat Çalıştayı seçkisi ile resmi olarak başlayacak.

Editör: Haber Merkezi