Lozan Mübadelesi’nin 95’inci yılında, Bornova Belediyesi ve Lozan Mübadilleri Vakfı Ege Bölge Temsilciliği işbirliğiyle “Hasretin İki Yakasından Ezgiler” isimli konser düzenlendi. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Sahne ve Koro Direktörü Evrim Ateşler yönetiminde sahneye çıkan Lozan Mübadilleri Vakfı üyelerinden oluşan Koro, Türkçe ve Yunanca şarkılarla Ege’nin iki yakasını bir araya getirdi. Sahnede, aynı gemide seyahat eden Türk ve Yunanları canlandıran koronun performansı büyük beğeni topladı.

Lozan Mübadilleri Vakfı Ege Bölge Temsilcisi Nevil Gündoğdu, Lozan Mübadelesi’nde Türkiye’de de Yunanistan’da da insanların yüzyıllardır yaşadıkları ata topraklarından ayrılmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Amacımız bu acıların bir daha yaşanmaması için dostluk ve barışa katkıda bulunmak” dedi.

Gecede, Bornova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Akkaya Nevil Gündoğdu’ya, Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Haamcılar da Koro Direktörü Evrim Ateşler’e birer çiçek vererek çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi