İki yıl aradan sonra Türkiye’deki ilk konserlerini 32. Uluslararası İzmir Festivali’nde veren Güher Süher Pekinel ile Şef Gerard Schwarz yönetimindeki İngiliz Oda Orkestrası’nın Efes Antik Tiyatro’daki buluşmasına yağmur engel olamadı. Dinleyicilerin de özverisiyle yarım saat geç başlayan konser, Festival tarihinin unutulmazları arasına girdi. Kendi alanlarında dünyanın en büyüklerinden olan solistler, şef ve Orkestra’nın bu buluşması, gerek konser öncesi yaşananlar, gerekse sanatçıların mükemmel performansı ile uzun süre anılardan silinmeyecek bir müzik gecesi oldu.

Konser, dünyanın en çok kayıt yapan orkestrası unvanına sahip İngiliz Oda Orkestrası’nın Şef gerard Schwarz yönetiminde Sergei Prokofiev’in “Klasik” Senfonisini (Re Majör, 1. Senfoni) seslendirmesiyle başladı. Ardından Güher-Süher Pekinel Piyano ikilisi Francis Poulenc’in İki Piyano ve Orkestra için Re minör Konçertosunu yorumladı. Mükemmel yorumun ardından ikili dakikalarca alkışlandı.

Yağmur nedeniyle konser geç başladığı için arasız devam eden konserin üçüncü eseri Ludwig van Beethoven’in Fa Majör 8. Senfonisi oldu. Programda yer alan Antonín Dvořák’ın Si Majör, Noktürn’ü konserin uzamaması için çalınmadı. Şef Gerard Schwarz yönetimindeki Orkestranın kusursuz Beethoven yorumu konser öncesi yaşanan sıkıntıları unutturdu.

32.Uluslararsı İzmir Festivali 18 Haziren 2018 Pazartesi günü Kemeraltı Abacıoğlu Hanı’nda yapılacak “Büyüklere Masallar- Yolculuk” etkinliği ile devam edecek.

Editör: Haber Merkezi