Konak Belediyesi’nin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan sergiye İzmirli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. 31 Ekim’e kadar açık kalacak sergide Çelebi’nin orman arazilerinde yangın ve diğer afetleri önleme amacıyla yapılan yol yapım çalışmaları sırasında ortaya çıkan ağaç kökleri ve dallarından yaptığı hayvan ve insan figürleri yer alıyor. Ziyaretçilerin büyük beğenisini kazanan sergide ayrıca Çelebi’nin taştan yaptığı hayvan, insan ve ağaç figürleri de bulunuyor

DOĞANIN PARÇASI ESERLER

Sergi sürecinde kendisine sunduğu yoğun desteklerden dolayı Konak Belediyesi Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkürlerini sunan Çelebi, “Bu serginin amacı doğaya yapılan saldırı ve yıkımlara karşı doğa bilinci oluşturmaktır. Her biri doğanın parçası olan bu eserlerde kullandığım malzemelerin hepsi yangın ve afetleri önlemek amacıyla yapılan yollardan çıkan ağaç kökleri ve dallarıdır. Bilmenizi isterim ki yaşayan hiçbir bitkiye dokunulmamıştır. Benim çalışmalarım tamamen doğa ve doğanın bize sunduğu güzelliklerdir” diye konuştu.

GELİRLERİN TAMAMI BURS OLACAK

Sergide yer alan çalışmalarının satışından elde edilecek gelirin burs olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere aktarılacağını söyleyen Çelebi, “Çalışmalarımı satışa çıkarmamdaki amaç genç arkadaşlarımız eğitim görebilsin diyedir. Buralardan elde ettiğim geliri son kuruşuna kadar burs olarak aktaracağım. Yapacağınız katkıların genç arkadaşınızın eğitimine destek olacağını bilmenizi isterim” dedi. Çelebi’nin konuşmasının ardından sergi ziyarete açıldı. Mesut Çelebi’nin ağaç işleri sergisi 31 Ekim’e kadar Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ziyarete açık kalacak.

Editör: Haber Merkezi