İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikinci kez düzenlediği “1 Festival İzmir” ünlü sanatçıları İzmirlilerle buluşturuyor. Sevilen sanatçı Sertap Erener konseri ile başlayan ve 21 Ekim’e kadar sürecek festivalin ikinci gününde, caz müziğinin önemli isimlerinden Tunuslu Dhafer Youssef sahne alacak. 18 Ekim Çarşamba akşamı saat 20.00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Büyük Salon’da İzmirliler ile bir araya gelecek olan ünlü sanatçıya piyanoda Ishfar Sarabski, bas gitarda Phil Donkin, davulda Ferenc Nemeth eşlik edecek.

Arap müziğinin duygusunu elektronik, senfonik, oryantal ve caz tınıları ile birleştiren udi, şarkıcı ve besteci Youssef, 1999 yılında yayınladığı Malak adlı albümü ile caz dünyasında büyük bir sükse yapmıştı. 2016 yılı Eylül ayında piyasa çıkan ve bir müzisyenlik başarısı olarak değerlendirilen albümündeki besteler ve enstrüman gibi kullandığı güçlü sesi ile dikkat çeken sanatçı, İzmir’deki konserinde son albümü ‘Divan of Beauty and Odd’daki parçalara da yer verecek.

"1 Festival İzmir" kapsamında, Ediz Hafızoğlu, 19 Ekim Perşembe günü AASSM’de Büyük Salon’da sevenleriyle buluşacak. Sanatçıya Jülide Özçelik, Elif Çağlar Muslu ve Ülkü Aybala eşlik edecek.

İki Grammy ve cazda "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" sahibi, UNESCO tarafından “Barış Sanatçısı” seçilen Marcus Miller, 20 Ekim Cuma günü saat 20.00’de Büyük Salon’da konser verecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "1 Festival İzmir'in kapanış konserinde Hintli perküsyon ustası Trilok Gurtu ile Tepecik Filarmoni sahne alacak. 21 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’de Büyük Salon’da başlayacak konserde Gurtu'ya Hamdi Akatay ile Memduh Akatay eşlik edecek.

Editör: Haber Merkezi