TUGAY CAN / İZ GAZETE - Deneysel Tiyatro Komünü kuruluş  kahvaltısı Alsancak’ta gerçekleştirildi. Deneysel Tiyatro Komünü'nün oyuncularının yanı sıra çeşitli tiyatro topluluklarından oyuncuların  sokak sanatçılarının da katıldığı buluşmada geride kalan bir yıl değerlendirildi, çıkarılacak yeni oyunlar hakkında bilgi verildi. Ayrıca İz Gazete ile ortak yürütülen ve aylık çıkarılacak olan tiyatro haberleri içeren gazeteye dair bilgi verildi.

4 KASIMDA TİYATRO TERMİNAL SAHNESİNDE

Deneysel Tiyatro Komünü adına konuşan Medine Çam ayda iki oyun sergileyeceklerini dile getirirken, sezonun ilk oyununu yeni açılmış olan Tiyatro Terminal Sahnesinde 4 Kasım tarihinde sergileyeceklerini ifade etti. Ayrıca geçtiğimiz sene sergilenen İsyan oyununun bu sene de sergileyeceğini belirten Çam, “Oyunun sadece belli yerleri değişti.” Dedi.

İZ GAZETE İLE ORTAK ÇALIŞMA

İz Gazete tarafından aylık olarak yayınlanmaya başlanan ve tiyatro haberlerini sanatseverlerle buluşturacak olan çalışma için İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ a teşekkür eden Masatçı, sanatseverlere gazetenin aylık düzenli olarak 2000 adet basılacağı müjdesini verdi. Aynı zamanda İz Gazete yazarlarından olan Orçun Masatçı, Yenikapı Tiyatrosu ve Deneysel Tiyatro Komünü oyuncularını haber içeriği üretme konusunda desteğe davet etti.

Editör: Haber Merkezi