7-13 yaş arası çocukların sosyal becerilerini ve benliklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini amaçlayarak bu doğrultuda atölye çalışmaları gerçekleştiren SosyalBen Vakfı'nın İzmir'de saha çalışmaları gerçekleştirdiği sırada, dans tutkusundan ve yeteneklerinden etkilenerek Tan Sağtürk ile tanıştırılan, tam burslu olarak dans eğitimleri alan Yılmaz Tunççekiç, daha önce izleyici olarak oturduğu salonda bu kez izlenen olarak yer aldı ve coşkulu alkışlarla onurlandırıldı. İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşen 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' dans gösterisinde Yılmaz, hayalini kurduğu sahnede yer alarak yeteneklerini sergiledi. Gösterilerin sahne şovu ve tüm düzenlemeleri ile kendisi ilgilenen Tan Sağtürk'ün de katıldığı 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'nda akademi öğrencileri bir sene boyunca hazırlandıkları koreografileri ve öğrendiklerini sergiledi.

Çok sayıda veli ile davetli tarafından ilgiyle izlenen gösteri öncesi bilgi veren Tan Sağtürk, 2 Haziran'da başlayıp 23 Haziran'da sona eren İzmir gösterileriyle birlikte yaklaşık 14 bin öğrenciyi sahne çıkardıklarını söyledi. Tan Sağtürk, "Bu sene SosyalBen ile birlikte proje gerçekleştirelim istedik. Çok güzel şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bazen imkanı olmayan, bazen çok yetenekli çocukları belirli kurumlarla buluşturup, bir anne, bir baba gibi onları taşıyorlar. Ben de onların hazırladıkları filmde oynadım. Yılmaz, 'Ben Tan Sağtürk' dedi. Çok güzel film hazırlamışlar, Cem Yılmaz var, Nuri Bilge Ceylan var. Kendimiz görünmedik ama çocuklarımız  'Ben O'yum' dedi. Yılmaz'da bunlardan biri ve inanamayacağınız kadar yetenekli" dedi.

Yılmaz Tunççekiç ise çok sevdiği Tan Sağtürk ile tanışmanın kendisi için büyük heyecen demek olduğunu söyleyerek "Onunla ilk tanıştığımda çok heyecanlanmıştım. Önce fotoğraf çektirmiş sonra da dans eğitimine başlamıştım. Bugün buradayım. Çok heyecanlıyım" diye konuştu.

SosyalBen İzmir temsilcisi Seren Yenice ise 2015 yılında yaptıkları bir dans atölyesinde Yılmaz'la karşılaştıklarını, dansa olan yeteğini keşfettiklerinde Tan Sağtürk Akademi'ye getirdiklerini ve bir yıl önce izleyici olarak oturduğu salonda izlenen bir Yılmaz Tunççekiç  görmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Seren Yenice, "Tan Sağtürk Akademi başta emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Dans  tutkusu olan bir öğrencideki bir yıllık farkın bile inanılmaz olduğunu görüyoruz. Çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi