İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Holding’in ana sponsorluğu ile düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Festivali, 28 Mayıs 2019 Salı akşamı DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda Concertgebouw Caz Orkestrası’nı ağırladı Şefleri Rob Horsting yönetiminde ödüllü son albümleri “Crossroads”u seslendiren Jazz Orchestra of Concertgebouw (JOC), gönülleri fethetti. Grup üyelerinin parlak soloları da, dünya çapında güzel övgüler alan albümün kazandığı başarıyı hak ettiğini kanıtladı.

İzmir Konseri öncesi son albümleri Crossroads ile Hollanda Ulusal Ödülünü (Edison Ödülü) kazandıklarını anlatan Rob Horsting, İzmir konseri öncesinde New York’ta çaldıklarını, İzmir’de ve festivalde çalmaktan gurur ve memnuniyet duyduklarını söyledi. 80 dakikalık konserin sonunda JOC dinleyenlerine albümün pek çok bestesinin sahibi olan gitarist Martijn van Iterson’un Swarms adlı bestesiyle teşekkür etti.

33. Uluslararası İzmir Festivali, 30 Mayıs 2019 akşamı De Sangre Y Raza Flamenco Company’nin Carmen by Merrimee eseriyle devam edecek. Gösterinin biletlerine Biletix’den ulaşılabilir.

Editör: Haber Merkezi