Bu yıl 24 ülkeden 42 kukla tiyatrosu topluluğunun katılımıyla 13'üncüsü gerçekleştirilen İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında, Çiğli ve Balçova'daki AVM'lerde 5'inci Kukla Şenlikleri başladı. Kukla Şenlikleri'nde, dünyaca tanınmış kukla sanatçıları renkli şovlarla alışveriş merkezi ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatırken, çocuklar için açılan Arkadaşım Kukla- Çorap Kukla atölyeleri de çocukların zamanını eğlenceli ve yararlı geçirmesini sağlıyor. Atölyeler, bu yıl da miniklerin hayal dünyalarını kendi elleri ile yarattıkları yeni arkadaşları ile renklendirmeye devam ediyor. Havaların ısınmasını da fırsat bilen İzmirliler, çocuklarını bir adet çorap ve yardımcı malzemelerle üretilen kuklalarla eğlendirmek ve hafta sonunu değerlendirmek için AVM'lere götürüyor.

Zengin program içeriğine sahip kukla festivaline İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Festival Direktörü Selçuk Dinçer, "Geçtiğimiz yıl AVM'lerde 4'üncüsü düzenlenen Kukla Şenlikleri'nde, kapı girişleri yüzde 20 oranında artmıştı. Bu yıl hedefimiz daha büyük, müthiş bir katılım var" dedi.

'DÜNYANIN EN BÜYÜK KUKLA FESTİVALİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

Bu yıl festivalde 24 ülkeden 42 tiyatro topluluğunun bulunduğunu dile getiren Dinçer, "Bu 42 grup, 44 farklı oyun oynuyor. İzmir'in hemen her yanına dağılmış 42 farklı gösteri mekanında oyunlar sahneleniyor. Bunların içinde alışveriş merkezleri, sokaklar ve kapalı tiyatro salonları var. Festival sonuna kadar toplamda 176 gösteri sergilenecek. Ayrıca festival programı içerisinde profesyonel sahne sanatçıları için 4, çocuklar için de 2 atölye çalışması bulunuyor. Zengin bir programımız var. Her yıl düzenlenenler arasında, bu sene de dünyanın en büyük kukla festivalini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Balçova ve Çiğli'deki AVM'lerde devam etmekte olan 5'inci Kukla Şenliği, 17 Mart tarihine kadar 13.30 ve 18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

DHA

Editör: Haber Merkezi