Ümit Kartal / İz Gazete“Top Yayıncılık olarak çocuklar için edebiyat ürünleri yayınlıyoruz. Top Yayıncılık 1985’den bu yana faaliyet gösteriyor. Eğitim kitapları, ders kitapları, yardımcı kitaplar, kaynak kitaplar yayınladık. 2007 yılından itibaren de çocuklar için kültür yayıncılığı yapıyoruz” şeklinde konuşan yazar Bekir Yurdakul şimdiye kadar şiir, öykü, masal ve roman dallarında 236 kitap yayınladıklarını söyledi.

Çocukların kitap fuarlarına getirilmesini önemini vurgulayan Yurdakul, şöyle konuştu: “Çocuklar kitap okusun, sanat ve hayatla bağları olsun istiyorsak kitapla tanışmaları gerekir. Onun da en çekici yeri kitap fuarları. Burada binlerce kitap ve yüzlerce yazar var. Bunlar, paha biçilmez zenginlikler. Çocuklara olağanüstü etkileri olur. Çocukların kitap fuarlarına gelmelerinin bizim bilmediğimiz, hesaplamadığımız, hissetmediğimiz etkileri olur. Olumsuz bir etkisi olur mu? Asla olmaz. Kitabı kendi seçer, kendi karar verir. İnsanın kendi karar verdiği işi yapması kadar güzel bir şey yok. Bu kitabı ben seçtim okurum, bu yemeği ben seçtim yerim, bu oyuna ben karar verdim oynarım, bu işe ben karar verdim başarırım. Okumak insanı kendi kılar.”

Çocukların ellerinden tutmaya ve onların arkadaşı olmaya çalıştıklarını söyleyen Yurdakul, İzmirlileri çocuklarını fuara getirmeye davet etti.  

Editör: Haber Merkezi