Uzun zamandır çocuklar için barış, çevre, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda şarkılar yapan Şubadap Çocuk, son olarak ‘Neşeli Bi Gün’ şarkısını Türkçe, Kürtçe ve Arapça 3 dilde söyledi.

Şarkıyı Kürt, Türk ve Arap çocuklar ana dillerinde söyledi. Yoksul mahallelerde yaşayan çocuklarla müzik çalışmaları da yapan Şubadap Çocuk, kendilerine bağışlanan enstrümanları çocuklara ulaştırıyor.

AYNI GÖKYÜZÜNÜ PAYLAŞIYORUZ

Şubadap  Çocuk  üyesi Duru Örs “Şarkılarımızı Arapça ve Kürtçe dillerine çevirdik, bu sayede çocukların kendi ana dillerinde de Şubadap şarkılarını seslendirebiliyor olmaları ve yabancılaştıkları/yabancılaştırıldıkları dillerine sahip çıkmalarına  ve başka bir dille yakınlaşma yaşamalarını sağlıyoruz. Neşeli bir günü 3 dilde söylemekteki amacımız , bu diller, bu kültürler ve bu çocuklar bu coğrafyada varlar ve var olmaya devam edecekler, yokmuş gibi davranan, onları yok sayan iktidarın karşısında çok dilli çocuklarımıza sahip çıkıyoruz ve onlarla birlikte her günün neşeli bir gün olduğunu sadece Kürtçe, Arapça  da değil Rusça, İngilizce, İspanyolca gibi birçok dilde de söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Çok dilli müzik çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Bu bizi ve çocukları değiştiren, dönüştüren ve güzelleştiren bir çalışma. Aynı gökyüzünü paylaşıyoruz ve şarkılarımız da bu yüzden bütün dünya çocuklarının” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Mersin Kadın Platformu’nun düzenlediği çocuk şenliğinde yaşananlar hakkında da konuşan Örs; “Dün Mersin’de bir arada bulunduğumuz konserde çocuklar Kürtçe bir şarkı söylediler diye belediye görevlileri tarafından sesleri kesildi. Demek ki çocukların bırakın ana dillerinde  eğitim almalarını, ana dillerinde şarkı söyleme haklarını bile yok sayıyorlar. Bu vesile ile çocukların şarkı söyleme hakları olduğunun tekrar altını çiziyoruz ve klibi sahnede sesi kesilen çocuklar başta olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağan ediyoruz” dedi.

Dünyanın tüm çocukları için Neşeli Bir Gün istemek bütün yaptığımız!

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne de değinen Örs; “Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesindeki onlarca 'hak' pek çok ülke tarafından kabul edilmiş fakat hemen hemen hiçbiri gerçek değil. Kitaplarda yazanlar da çocukları kandırmaktan öteye gidemiyor. Birkaç gündür ortaya atılan yüz karası yasa önerisi de bunu tekrar gösterdi. Çocuk haklarının kitaplardan çıkıp gerçeğe dönüşmesi için daha fazla çaba göstermemiz gerek. Dünyanın tüm çocukları için Neşeli Bir Gün istemek bütün yaptığımız! Ayrımcılığın yerine dostluğu koyabiliriz. Sonrasında hep beraber bir şarkı yaparız, bir de pasta, olur gider” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi