Romantik komedi, Pekin Operası ve Çin kültürünün önemli isimlerinden Konfüçyüs gibi farklı öğeleri içeren filmler 30 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında, İzmir Mimarlık Merkezi'nde izlenebilecek.

Bu hafta kapsamında gösterimi yapılacak filmler arasında, Mei Hu’nun yönetmenliğini, Kaplan ve Ejderha filmiyle Oscar kazanan Peter Pau’nun ise görüntü yönetmenliğini üstlendiği, “Konfüçyüs” olarak bilinen Çinli düşünür Kong Qiu’nun hayatını anlatan tarihi drama Konfüçyüs (2010)bulunuyor.

Peng Chenve Peng Jiahuang kardeşlerin, genç bir yabancının Çin’in taşra geleneklerini modernleştirmesi temasını dile getiren ve gösterildiği birçok çocuk festivalinde ödül kazanan filmleri Okula Yürümek (2009) ve Mai Jia’nın kitabından uyarlanan, Tayvan’daki Altın At başta olmak üzere birçok festivalden ödülle dönen Kuo-Fu Chen’in casus filmi Mesaj (2009) bu program kapsamında gösterilecek ödüllü filmler arasında yer alıyor.

Yönetmen Teddy Chan’in Çin’in ilk başbakanını Hong Kong ziyareti sırasında korumak için girişilen operasyonu anlatan aksiyon yüklü tarihi ve politik dramı Fedailer ve Suikastçiler(2009), Çin sinemasının ünlü yıldızlarını bir araya getiriyor.

Lao She’nın 1943’te yayımlanan kısa öyküsünden yönetmen Feng Mei tarafından uyarlanan siyah-beyaz film Mr. No Problem (2016) çok ödüllü bir diğer film olarak programda yer alıyor.

Festivalde 1993’te Elveda Cariyem filmiyle 46. Cannes Uluslararası Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü kazanan ünlü yönetmen Chen Kaige’nin 2009 Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı için yarışan Sonsuza Dek Büyülenmiş adlı filmi bulunuyor. Başrolünde Ziyi Zhang’ın yer aldığı, Pekin Operası’na dair film, sanat yönetimiyle öne çıkıyor.

Editör: Haber Merkezi