Grup Yorum üyeleriyle görüştükten sonra bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Bu iktidarın ve iktidarın Valisi'nin müziğe ve söze dahi tahammülü yok. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir milletvekili olarak son dönemde yok edilen İnsan Hak ve Özgürlükleri'ne yönelik kaygılarımız nedeniyle buradayım. Amaçları müzik yapmak olan grup üyelerine kötü muamele yapılmaması adına yanlarındayız. Bu gözaltı her ne sebeple olursa olsun hukuk içerisinde kalınması, insan hak ve özgürlüklerine saygılı davranılması gerektiğini bir kez daha vurguluyorum” dedi.

DOKTORUN KELEPÇELİ MUAYENE TALEBİ

Gözaltına alınan sanatçıların kötü muameleye uğradıklarını ifade ettiklerini belirten Atila Sertel, şunları söyledi:

“İzmir İsmet İnönü Sanat Merkez'nde gözaltına alınan arkadaşlarımız sağlık kontrolü için Bozyaka Hastanesi'ne götürülmüşler. Burada, polislerin gözü önünde hastanenin özel güvenlik elemanları tarafından saldırıya uğramışlar ve bazıları darp edilmiş. Sağlık kontrolünden geçirecek doktor da sanatçıları kelepçe ile muayene edeceğini söylemiş. Sanatçıları kelepçe ile muayene etmek isteyen doktor ettiği Hipokrat yeminine ihanet etmiştir. Grup üyelerini darp eden özel güvenlikçiler yetki sınırlarını aşmıştır, Bu doktorun ve grup üyelerine saldıran özel güvenlikçilerin peşini bırakmayacağım.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Grup üyelerinin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılacaklarının söylendiğini ifade ederek, İzmir Valisi'nin “Yasakçı Vali” olarak tarihe bir kez daha not düştüğünü sözlerine ekledi.

Geçen yıl Gündoğdu Meydanı'na onbinlerce kişiye şarkılarını seslendiren Grup Yorum'un, dün İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde vereceği konser ise İzmir Valiliği'nin yasak kararıyla engellenmişti. Kuruluşundan bu yana 31 yıllık süreçte üyeleri gözaltına alınan ve bazıları tutuklanan Türkiye'nin en önemli muhalif müzik gruplarından Grup Yorum'un konserlerine, yasak ve engeller son dönemde arttı. Yorum üyeleri, dün bir kez daha aynı engelle İzmir'de karşılaştı. Saat 15.00 ile 19.00 olmak üzere iki kez hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanan Yorum üyesi sanatçılar ve teknik ekibi sahneye çıkarılmadı ve gözaltına alındı.

Editör: Haber Merkezi