Caz festivali SunJazz, 24-25 Ağustos'ta Çeşme Alaçatı'da başlıyor. İki yıllık bir hayal sonucu bu festivali organize ettiklerini anlatan müzisyen Alp Ersönmez, iki kulüp sahibi bir arkadaşının da kendisine destek verdiğini söyleyerek, "Ben iki yıl önce Çeşme'de evlendim. Böyle bir festival o zamandan beri aklımdaydı. Bu yaz 24-25 Ağustos'ta bir arkadaşımla beraber Çeşme Alaçatı'da SunJazz isimli bir caz festivali düzenliyoruz. Bunu İzmir'in sanat yaşantısına katkı sağlamak ve birilerine ilham verebilmek için de yapıyoruz.

SunJazz, cazın en belirgin özelliklerinden biri olan doğaçlamayı içeren her tür müziğe kucak açıyor" dedi. Festivalin ilk yılında çok sayıda müzik grubu ve sanatçıyı ağırlayacaklarını kaydeden Ersönmez, şöyle konuştu:"Erkan Oğur ve dostlarının 30 yıldır yaşattığı Telvin grubu, ünü dünyaya yayılan ekip İlhan Erşahin's İstanbul Sessions, Elif Çağlar ve Çağrı Sertel gibi caz sahnemizin yıldızlarından FOURinthePOCKET, Bebop Project, Sibel Köse, gitaristimiz Bilal Karaman'dan neşeli danslı gypsy swing, Alp Ersönmez ve caz dünyamızın yeni kazanımlarından Su İdil sahne alıp, seyirciyle buşulacak. Ancak festivalin asıl sürprizi, çeşitli grupların sahnesine konuk olacak olan ünlü Fransız trompetçi Erik Truffaz.

Eğer deniz kıyısında güzel müzik fikrini sevdiyseniz, sizi de SunJazz'e bekliyoruz. İki gün boyunca saat 18.00'de kapılar açılacak. Bilet satışımız devam ediyor. İlgiden memnunuz. Bilgi almak isteyenler Instagram üzerinden sunjazzfestivalcesme hesabını da inceleyebilirler."

DHA

Editör: Haber Merkezi