DUYGU KAYA/ İZ GAZETE-  İzmir Alsancak Tren Garı’nda düzenlenen ‘Çaka Bey Kitap Günleri’ İzmir halkı tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

16 Martta Manga konseri ile başlayan kitap fuarına İlber Ortaylı, Murat Menteş, Orgun Masatçı,Yunus Bekir Yurdakul, Hanefi Avcı, Ahmet Büke, Özer Akdemir'le birlikte pek çok yazar katıldı. İzmirli kitapseverler fuara büyük ilgi gösterdirken fuar’ın kitap okumaya etkisi konusunda organizasyona katılan yazarlardan görüş aldık. 

‘Geride Kalan’ kitabının yazarı Tekin Özertem, fuar hakkında “Burası İzmir’de en sevdiğim mekânlardan biri ve burada olmak çok güzel” diye konuştu. Özertem, ayrıca kitap fuarlarının insanlara okumaya teşvik etmekte önemli olduğunu ve öneri olarak teşvik için ‘okuma günlerinin’ olmasının güzel olacağının altını çizdi.



'PANOLARDA BİRAZ DAHA FAZLA YER ALABİLİRDİ'
‘’Demirden Kadınlar’’ kitabının yazarı Fırat Özkan, “Bu benim ilk kitap fuarım. Kitap okumaya teşvik etme konusunda başarılı, reklam konusunda panolarda biraz daha yer alabilirdi. Yine de burada olmaktan çok memnunum. Geçen seneninkinden daha fazla yer ayırtılmış, bu güzel bir ayrıntı” dedi.



50 yıllık yazar olan Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi üzerine sekseni aşın kitabı bulunan Süleyman Kocabaş, “Öncelikle Türk tarih grubuna ve Gar müdürüne çok teşekkür ederim, fuardan çok memnunum. Zaten İzmirliler de fuara büyük bir ilgi gösterdi, zaten üçüncüsünü düzenlendi. Burada olmak güzel” diye konuştu.


 

“Özünde Herkes İyidir” kitabının yazarı Özcan Tekdemir ''Kesinlikle çok eğlenceli ve güzel bir etkinlikti. İzmir, sevdiğim bir şehir ve burası da çok güzel'' diyerek diğer yazarlar gibi burada olmaktan çok mutlu olduğunu ve bu tip fuarların kitap okumaya teşvik konusunda kesinlikle etkili olduğunu söyledi.



Ziyaret saatlerinin 11.00-20.00 gerçekleşen kitap fuarı 25 Martta sona erecek. 


 

Editör: Haber Merkezi