İZ GAZETE- Pazartesi günü Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde yapılacak konsere ilişkin sanatçı Sadık Gürbüz şu ifadeleri kullandı:

“24 0cakta Uğur Mumcu’yu türkülerle anacağız. Nazım, H.H.Korkmazgil, M.C. Anday, Refik Durbaş, Sennur Sezer, Eray Canberk, C.S.Tarancı, Necati Yıldırım, Uğur Mumcu şiirleri ile Ruhi Su, Timur Selçuk, Tahsin Incirci müzikleri ve benim de söz ve müziklerimin olduğu bir dinleti sunacağız. Ara ara şiirler okuyacağız. Altı kişilik bir grupla çıkacağız sahneye. Türküler de olacak marşlar da biraz ağıt da. Umut ve barış olacak, yılgınlık asla yer almaz bizim söylediğimiz türkülerde. Çünkü benim yaptığım Türküler; halkımızın özgür bağımsız laik demokratik sosyal bir hukuk devletinde yaşamasını amaç edinen bunun sevdasının   peşinden giden türkülerdir. Hedefim de sevdam da budur. Bu türkülerimin artık gün yüzüne çıkması beklentimdir. Halkla buluşmalarımın yoğunlaşabilmesi beklentimdir. Dünya amcanın daha ne kadar konuğu olacağımız bilinmez, bu süreyi sessiz geçirmek istemem doğrusu. Türkülerimi kitlelerle birlikte söylemenin ve birlikte o güzel günler için birşeyler yapmanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşamak istiyorum yeniden ve inadına. 

‘MUMCU BİZİ BİR ARAYA GETİRECEK'

Hiç de az ve yalnız değiliz. Her konser buluşmaları hepimize bunu yaşatıyor ve korkutuyor birilerini kuşkusuz bu da. Bizim umudumuz büyüdükçe küçüldüklerini  görüyorlar. Biz ise birleştikçe daha güçlü olduğumuzu. Her toplantı bu nedenle benim için hep önemlidir Uğur Mumcu da bizi gene bir araya getirecek. Bize gülümsediğini hissedeceğiz. Şimdi orda onlar, burda bizler: “Bir Top Çiçek Gibiyiz”
 

Editör: Haber Merkezi