Buca sokaklarında 3 yıldır gezen Çadır Tiyatrosu sanatı çocukların ayağına götürmeye devam ediyor. Buca Belediyesi’nin “Kültüre Hayat Herkese Sanat” sloganıyla 3 yıldır sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Çadır Tiyatrosu, yaz sezonuyla birlikte açık hava tiyatrolarına dönüştürüldü. Her ay hafta sonları 4 ayrı mahallede kurulacak açık hava tiyatroları ile ayda 1200 çocuğun tiyatroyla buluşup, tanışması hedefleniyor. 1 Temmuz’da Buca Kaynaklar köyü sakinlerinin kurduğu Kaynaklar Köy Tiyatrosu’nun sahneleyeceği ‘Kelo Büyük Patrona Karşı‘ oyunuyla başlayacak tiyatro günleri, her hafta farklı bir mahallede devam edecek.

Buca’da açık hava tiyatrosu günleri başlıyor. Buca Belediyesi’nin çocukları tiyatroyla buluşturmak için hayata geçirdiği, kış mevsiminde özel çadırlarda, yaz mevsiminde ise açık hava alanları oluşturarak sürdürdüğü tiyatro günleri yaz sezonuna başlıyor.

Belediye, ‘Kültüre Hayat, Herkese Sanat’ sloganıyla sürdürdüğü kültürel etkinliklerden biri olan çalışma ile tiyatroyu Bucalı çocukların ayağına götürüyor. 6 ay boyunca her ay ilçenin 4 farklı mahallesine kurulan Çadır Tiyatrosu ile Bucalı çocuklar birbirinden eğlenceli çocuk tiyatroları ile hafta sonu tatillerinde doyasıya eğleniyor.

Yaz sıcaklarında açık hava alanlarında kurulan tiyatro sahneleri, yaz tatilini yaşayan çocuklara keyifli saatler vaad ediyor.

Her hafta sonu farklı bir mahallede kurulan açık hava tiyatroları Temmuz ayında Buca Kaynaklar Köyü sakinlerinin kurduğu Kaynaklar Köy Tiyatrosu’nun ‘ Kelo Büyük Patrona Karşı’ oyunuyla Çamlıkule Mahallesi’nde başlayacak. Kaynaklar Köy Tiyatrosu’nun çocukların yanında büyüklere de hitap eden bu oyununun ardından, çocukları tiyatro sanatıyla buluşturacak ‘Karınca’ çocuk oyunu Buca’nın farklı mahallerinde sahne alacak. 8 Temmuz’da Akıncılar Mahallesi, 22 Temmuz’da Seyhan Mahallesi ve 29 Temmuz’da Adatepe Mahallesi’nde kurulacak açık hava tiyatrolarında sahnelenecek olan ‘Karınca’ adlı oyun ile minik Bucalılar hem eğlenecek, hem de sanatla buluşmanın keyfini yaşayacak.

Editör: Haber Merkezi