Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 6 gün sürecek olan festivalin programında 37 film gösterimi, 7 atölye etkinliği ve 2 panel yer alıyor.

56 YÖNETMEN 80 FİLM

56 kadın yönetmenin 80 filmle başvurduğu festival kapsamında seçkiye giremeyen filmler için de Face to Face bölümü dikkat çekiyor. Akademisyenler, sinema yazarları ve yönetmenlerden oluşan kurul, Face to Face bölümüyle seçilmeyen filmlerin gerekçelerini açıklayarak, genç sinema öğrencilerinin üretimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Değişim Liderleri Derneği ve WMC Turkey (Kameralı Kadınlar) işbirliğiyle düzenlenen festivalin direktörlüğünü üstlenen isim ise Gülten Taranç.

Taranç, festivalle ilgili olarak “Bu yılın teması ‘Her kadın başka hayaller kurar’. Üç yıldır kadın sinemacıların hayallerini İzmirliler ile buluşturuyoruz. Kadın Yönetmenler Haftası Festival olarak geliyor. Festival ekibinin tamamı kamera arkasından geliyor, bir yönetmen olarak yerel yönetimlerle sinemacıların bir araya gelmesini önemli buluyorum, İzmir doğal platolarıyla, ışığıyla, sevecen halkıyla film çekimleri için çok elverişli. Biz kadın sinemacılar festival vesilesiyle bir araya geliyoruz ve kadın sinemacıların yeni mekânlar tanımalarına, kentteki yeni hikâyeleri keşfetmelerine de vesile oluyoruz. İzmir’i hayallerimizi izlemeye ve paylaşmaya bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi