Rotary 2440. bölgeye bağlı 18-30 yaş arası genç nesili içine alan ve 42 Rotaract kulübünden oluşan Bölge Rotaract Temsilciliği, geliri yıl boyu düzenlenecek olan sağlıkla ilgili projelere fon yaratmak amacıyla Tranguillo Chamber Orkestra’nın katkılarıyla İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde bir konser düzenledi.

Dünya’da sağlığın kötü olması, beslenme ve temizlik unsurlarının yetersiz olması nedeniyle her yıl 5 yaş altı 7 milyon çocuğun ölümü ile karşılaşıldığına dikkat çeken 2440. Bölge Rotaract Temsilcisi Mehmet Şimşek “Bu yüzden de Dünya genelinde çalışan Rotary ve Rotaract Kulüpleri olarak bizler bebeklere aşı, antibiyatik sağlıyoruz, tıbbi bakıma erişimi iyileştiriyoruz, sağlık hizmeti sunucularına yardımcı oluyoruz. Sağlıktaki eşitsizlik; insanların doğduğu, büyüdüğü, çalıştığı, yaşadığı, yaşlandığı koşullar ve hastalıkla ilgili olarak ortaya çıkmıştır. İnsanların ölümünden ise yine büyük oranda bu sosyal adaletsizlik sorumludur. Bireylerin aldığı sağlık hizmetinde eşit olunan toplumların eşit olmayanlara göre daha sağlıklı olduğu gözlemlenmiştir. İşte bu nedenle sağlıktaki eşitsizliği azaltmak veya ortadan kaldırmak etik bir zorunluluktur” dedi.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Lütfi Demir ise, “2440. Bölge Rotary ve Rotaract Temsilcilerimiz ile birlikte bu konser yoluyla sağlığa uzaktan ya da yakından dikkat çekmek istiyoruz. Geliri bölgeye bağlı Rotaract Kulüplerimizin sağlıkla ilgili çalışmalarına aktarılacak olan konserimizde temel amacımız yetkili mercilere sesimizi duyurmak, bizimle iş birliği yapmalarına teşvik etmek, insanları ve bu alanda sağlık alanında çalışan sivil toplum kuruluşları ile beraber ortak projeler üretmek” şeklinde konuştu.

Yaklaşık bin kişinin izlediği konser, katkı koyan kuruluşlara teşekkür belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi