İz Gazete - Dört yılı aşkın zamandır İzmirspor Metro durağında bulunan, İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılmış 'Müzisyen' adlı mitolojik bir figürü betimleyen ‘Müzisyen’ heykelinin vandalca parçalanmasının ardından, Kültürpark'ın simgesi haline gelen, yerli ve yabancı birçok fuar ziyaretçisinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği ‘Yatan Kadın’ heykellerinin akıbeti kaygı vermeye başladı.

KORUMA ALTINA ALINSIN

Urlalı heykeltıraş Profesör Doktor Mehmet Şadi Çalık tarafından 1953 yılında yapılan ‘Yatan Kadın’ heykelleri, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 63 yıldan bu yana yer alıyor. İzmir’in simgelerinden kabul edilen heykeller, şimdiye kadar en ufak bir rahatsızlık yaratmadı.

Ak Gençlik’in ‘Müzisyen’ heykeli için kullandığı “Müstehcen heykel alenen çocukların cinsel teşhire uğraması sonucunu doğurmakta ve vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir” cümlesi, yaşanabileceklerin habercisi olurken, saldırganların ilk hedef olarak kadın heykelini seçmemesi toplumda ‘pozitif ayrımcılık’ yaptıkları kanaatlerini kuvvetlendirdi(!) 

Sosyal medya üzerinden gazetemize ulaşan vatandaşlar yine de heykellerin koruma altına alınması talebinde ısrarcı olduklarını ifade ettiler. 

Editör: Haber Merkezi