İz Gazete - Levent Üzümcü‘nün oynadığı Anlatılan Senin Hikâyendir adlı iki perdelik müzikli oyunu ile bu akşam saat 20.30’da İsmet İnönü Sanat Merkezi‘nde. 

Oyunun konusu kısaca şöyle; "Anadolu öyle bir medeniyettir ki her karış toprağında binlerce hikâye saklıdır. Ve biz hikâyelerimizi anlatmaya Anadolu’dan başlıyoruz. Memet Dayı, Adriana, Stafili İbrahim, Fenerci Ahmet, Denizci Barış, Niko… Tanıyorsunuz onları. Evet, her birimizin hikâyesi farklı, her birimiz başka iklimlerin çocuklarıyız, her birimiz başka hayatlar yaşıyoruz, doğru. Ama içimizdeki ses diyor ki, biz birbirimizin yabancısı değiliz. Bize insanlığımızı unutturmak isteyenlere inat, güler yüzlü ve umutlu bir başkaldırı bu oyun."

'ÜSTÜ KALSIN'

Cemal Süreya‘nın aşklarını, yaşamında iz bırakan anları konu alan oyunu Üstü Kalsın, yarın saat 20.30’da Karşı Sanat Merkezi‘nde. Oyunun konusu şöyle; "Üstü Kalsın, Cemal Süreya’nın şiirlerinden ve bazı düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği tek perdelik bir gösteri. Simgeler ve çağrışımlarla düzenlenmiş sahne atmosferinde Hakan Gerçek, şairin büyüleyici şiirlerini seslendiriyor."

'NOTRE DAME QUASİMODO MUSİKALİ'

Kumbara Görsel Sanatlar, Victor Hugo‘ün yazdığı Vural Bingöl‘ün uyarlayıp yönettiği Notre Dame Quasimodo Musikali ile yarın akşam saat 20.00’de İsmet İnönü Sanat Merkezi‘nde.

Oyunun Konusu ise şöyle; "Fransız İhtilali sonrası Fransa’nın karanlık günlerinden kesitler veren bir müzikal. Oyunda çirkin, kambur, engelli ve çok acayip bir yaratık olan kilise zangocu Quasimodo ile Fransa’nın ruhani ve dini lideri Claude Frollo’nun, semtte yaşayan Çingene Kızı Esmeralda’ya olan aşklarını, Zangoç ile Papaz’ın ruhlarında oluşan ikilemleri ve tepkileri romantik yaklaşımla ele alan bir müzikal."

Editör: Haber Merkezi