İz Gazete - İstanbul Komedi Tiyatrosu Kayra Şenocak‘ın yazıp yönettiği 'Tuhaf Bir Pazar Günü' adlı oyunuyla bu akşam saat 20.30’da Narlıdere AKM‘de sizlerle buluşuyor. 

Oyunun konusu ise şöyle; "Bir pazar günü en fazla ne olabilir? Gece 3’te kapınız çalınıp elinde silah, hiç tanımadığınız bir kadın karşınızda, zorla içeri girmek isteyebilir mi mesala? Peki ya o kadını en yakın arkadaşınıza, sevgilinizin arkadaşı olarak tanıtmak zorunda kalabilir misiniz? Fakat bu arada sevgiliniz de onu en yakın arkadaşınızın sevgilisi zannediyorsa ne olacak? Ha unutmadan, anneniz ise o kadını sevgilinizin kuzeni diye biliyor… Ama o kadın, bu söylenenlerin hiçbiri değil ki. Çok mu karıştı kafanız? Bu daha başlangıç: Gülmek için o kadar çok sebebiniz var ki…"

ÜMİT ÜNAL'IN FİLMİNDEN UYARLAMA

Ege Sanat Atölyesi, Ümit Ünal‘ın aynı adlı filminden uyarlanan 9 adlı oyunuyla bu akşam saat 20.00’de Bornova'da Ege Üniversitesi Tiyatro Topluluğu Atölye‘de sizlerle buluşuyor.

Oyunun konusu şöyle; "Salim: Tamam anlatayım, her şeyi anlatayım. Yalnız baştan söyleyeyim bu, pis bir hikaye! İsterseniz dinlemeyin, canınız sıkılmasın? Rahat dinleyin, rahat oturun, aman kıçınız acımasın!

Kaya: Kirpi’yi, Salim abi öldürdü.

Amerikalı: Kaya, Firuz, Tunç! Kirpi’yi bu üçü öldürdü.

Firuz: Kirpi’nin ölümüyle, bizim Amerikalı’nın ne alakası vardır derseniz, ben bilmem. Yazık o da çaresiz, meczup birinin teki. Ben ona hiç katil der miyim?

Saliha: Mahallede bir pislik varsa, illa Tunç haytasının parmağı olacak. Cinayete de karışmış olabilir, soyguna da. Bir kere hırsızlıktan yakalandıydı.

Tunç: Abi müsaade edin kafamı toparlayayım. Kirpi geberip gitmiş. Tamam, birileri halletmiş karıyı. Ama nedir, ne değildir abicim? Kirpi denilen olayla bizim ne alakamız olabilir? Yani meseleyi bu kadar büyütmeye gerek var mı?"

Editör: Haber Merkezi