İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 15. Balkanlılar Halk Dansları ve Kültürü Festivali'ne katılan dünyaca ünlü sanatçı Hanka Paldum, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu'yu makamında ziyaret etti. Buluşmada Bosna Hersek ve Türkiye ilişkilerinin sembol ismi merhum Kemal Baysak'ın oğlu Karşıyaka Belediyesi Meclis Başkan Vekili Atilla Baysak, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Şehoviç, sanatçı Cenk Bosnalı da yer aldı.

Ziyarette Başkan Vekili Mustafa Özuslu, sanatın önemini vurguladığı bir konuşma yaparken Hanka Paldum ise Bosna Savaşı sırasında yaşadığı bir anıyı anlattı. Zor günlerde müzik ve sanata sarıldıklarını ifade eden Paldum, evine atılan bir top mermisi sonrasında söylediği şarkıyı ziyarette de söyledi. Toplantı duygu dolu anlara sahne oldu.

“SANAT BARIŞTIR”

Başkan Vekili Özuslu, “Sanat aslında kültürün en önemli parçalarından birisidir. Sanat hayatı değiştiren bir şey. Sanatçı da dünyayı ve hayatı değiştiren kişidir. Sanat itiraz eder. Sanat muhaliftir. Sanat aynı zamanda barıştır. Bosna Hersek'in yaşadığı acıları bilen insanlarız. Bu nedenle sizi burada görmek güzel. Başta Bosna Hersek'teki kardeşlerimiz olmak üzere Balkanlar’da yaşayan halklara selamlarımızı gönderiyoruz” dedi.

SAVAŞ ANISI DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Hanka Paldum da “Biz aşkı, barışı yayarız ama bir anlamda da muhalifiz. Müzik bize özellikle savaşta çok yardımcı oldu. İyi hatırlıyorum, evime top mermisi düşmüştü. Her taraf duman oldu. Evin kapısının önünde durdum, elimde süpürge vardı. Şarkı söylemeye başladım ve aynı anda gözümden yaşlar geldi. Müzik itiraz etmek için, direnmek için bir güç veriyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi