Akademisyen yazar Prof. Dr. Uğur Batı, geçtiğimiz hafta oyuncu Levent Üzümcü ile başlayan Usta Kalemler Edebiyat Söyleşileri kapsamında Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde edebiyatseverler ile buluştu.

"ZENGİN BİR EDEBİYATA SAHİBİZ"

Gazeteci-yazar Gülşah Elikbank’ın moderatörlüğündeki söyleşide katılımcıların da sorularını yanıtlayan Batı, edebiyat geleneği zengin olan bir toplum olduğumuza dikkat çekti. Halk Edebiyatı ve Divan Edebiyatı’ndan örnekler veren Prof. Dr. Uğur Batı, “Divan edebiyatımız Shakespeare’ninken daha değersiz bir edebiyat değil. Düşünün binlerce beyit yazacaksınız ama tek bir manzume hatası yapmayacaksın. İşte bu edebiyatta mükemmelliktir” diye konuştu.

"YETENEK YOK DUYGUSAL KAPASİTE VAR"

Prof. Dr. Uğur Batı, Edebiyat Söyleşisi’nin ardından gençlerin Cumhriyet’in 100. Yılına dair hayallerini kitaba dönüştüreceği, “Gençler Ütopyalarını Yazıyor, Atalarına Sunuyor” projesinde yer alan üniversite öğrencileri ile biraraya geldi. “Yaratmanın Biyolojik Saati” başlıklı atölye çalışmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Batı, “Yaratıcılığımızı geliştirmek için önce beynimizi tanımamız ve nasıl çalıştığını bilmemiz gerekiyor” dedi. “Yetenek diye bir şey” yok diyen Batı, geliştirilebilir duygusal kapasitemizle yani öğrenme yoluyla istediğimiz her şeyi belli bir düzeye kadar yapabileceğimizi söyledi.

Sırada Yazar Özgür Mumcu var

“Gençler Ütopyalarını Yazıyor, Atalarına Sunuyor” projesi kapsamında, oyuncu Levent Üzümcü, yazar Hakan Akdoğan, Prof. Dr. Uğur Batı’nın ardından yazar Özgür Mumcu, 24 Mart Cumartesi Günü Bornova’da olacak. Mumcu’nun söyleşisi, Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 18.00’de başlayacak. 11 Nisan’da gazeteci-yazar Enver Aysever devam edecek buluşmaların son konuğu ise 18 Nisan’da Ünlü edebiyatçı Canan Tan.

Editör: Haber Merkezi