TAKSAV’ın düzenlediği ve İzmir Büyükşehir, Konak, Narlıdere, Buca, Balçova, Karabağlar, Gaziemir ve Seferihisar ile birlikte Bergama Belediyesi’nin de destekçileri arasında bulunduğu 7.Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali 7 Aralık Cuma Günü başladı. “Yaşamak” temasıyla başlatılan festival kapsamında Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu’nun Bergama Kültür Merkezi BerKM’de sahnelediği “Hizmetçiler” adlı oyun kapalı gişe oynadı.

OYUNDA GÜÇ VE İKTİDAR SORGULANIYOR

Fransız düşünür, oyun, deneme ve roman yazarı, şair Jean Genet’in (1910-1986) yazdığı, Yılmaz Tüzün’ün yönettiği ve Hülya Savaş, Yasemin Tüzün ile Aslıhan Işık’ın sahnelediği oyun büyük beğeni kazandı.

Gerçek bir hikâyeden yola çıkılarak yazılan tek perdelik trajedide bir evde hizmetçilik yapan iki kız kardeşin hanımlarını öldürme planları, hanım evde yokken kurdukları düşsel dünyanın içinde oynadıkları oyunlarla gerçekleştirmeye çalışmaları konu alındı. Oyunda Efendi-köle, ezen-ezilen ilişkilerinin yanı sıra, sınıf çatışması, güç ve iktidar sorgulanıyor.

Oyun sonunda TAKSAV adına Sevilay Parlas, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e ve Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu oyuncularına plaket takdim etti.

Editör: Haber Merkezi