Bergama Kültür Merkezi BerKM’nin açılmasıyla birlikte sanatseverlerin ilgi odağı olan Bergama, Dünya Tiyatrolar Günü’nü hafta boyunca her akşam saat 20.00’de sahnelenecek olan birbirinden güzel oyunlarla taçlandırıyor. “Tiyatroya yol açın” sloganıyla düzenlenen etkinlikler 26 Mart Pazartesi günü, Nuri Gökaşan’ın yazdığı ve Bergamalı tiyatro sanatçısı Eyüp Gülmez’in oynadığı ‘Adam Adam’ adlı tek kişilik oyunun sahnelemesiyle başladı.

Cuma Gününe kadar sürecek olan etkinliklerde Bergama Şehir Tiyatrosu BERTİ’nin tek perdelik komedi oyunu “Hamlet” 27 Mart Salı akşamı izleyicisiyle buluşacak. Yönetmenliğini Bergama Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Sinan Küçüköz’ün yaptığı ve William Shakespeare’nin yazdığı oyun son kez sahne alacak. Bergama Kültür ve Sanat Vakfı BERKSAV’ın komedi oyunu ‘Karmakarışık’ Çarşamba günü, Bergama Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası SES’in komedi oyunu ‘Erkekler Köyü’ ise Perşembe günü sahnelenecek. Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun ‘Baba Ben Geldim’ adlı oyunuyla Cuma Günü sona erecek.

BAŞKAN GÖNENÇ’TEN DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ MESAJI

Dünya Tiyatrolar Günü ile ilgili bir mesaj yayınlayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “2 bin 500 yıllık tarihi birikimiyle ve geleneksel etkinlikleriyle kültürünü yıllar boyunca genç nesillere aktaran Bergama, Bergama Kültür Merkezi BerKM’nin açılmasıyla birlikte Kuzey Ege’de sanatın merkezi haline geldi. Kentin sanatsal ve Kültürel yönden zenginleşmesine katkı sağlayacak şekilde tasarlanan BerKM’de sadece 2017 yılında 8 bin çocuk tiyatro izledi. Toplamda ise tiyatro seyircisi yetişkinlerle beraber 16 bini aştı. Bugün Dünya Tiyatrolar Günü’nü Bergama’nın bu sanata yıllar boyu yaptığı katkılarla kutluyoruz. Biz Bergamalılar biliyoruz ki tiyatro özgürlüktür, ışıktır, aydınlanmadır. Düşünen, yorumlayan, araştıran ve eleştiren insan olma sanatıdır. Barışçıl, şiddetten uzak, aklın ve bilimin ışığında toplumun gelişimine ve değişimine öncülük eden ve bütünleştiren önemli bir sanat dalıdır tiyatro. Bu düşüncelerle başta ilçemde tiyatro sanatına gönül verenler olmak üzere, tüm tiyatro emekçilerinin Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi